Det skal du tænke på når du indretter spisestuen

Det skal du tænke på når du indretter spisestuen

Går du ret højt oppe i boligindretningen og skal du til snart at indrette spisestuen på ny? I så fald kan denne artikel være behjælpelig. I denne artikel vil vi snakke mere om blandt andet hvilke spisebordsstole, borde og lignende det kan være en god idé at få fat på. Vi vil også snakke lidt om hvilken rolle dekorationen fylder i spisestuen.

Behagelige stole – og hvor stort skal bordet være?

En meget bærende del af spisestuen er trods alt de stole, som man sidder i, og det bord, som man sidder rundt om. Det er derfor rigtig vigtigt at gøre sig nogle tanker omkring, præcis hvilke stole og bord man køber hjem.

Det er naturligvis vigtigt at tænke på ens egen personlige stil indenfor boligindretning først. Det handler om at have en generel rød tråd gennem hele ens hjem, så det virker sammenhængende og gennemtænkt. Tag derfor først og fremmest et kig på de møbler, som du har i forvejen i resten af boligen. Hvilken stil kører du? Og hvilken stil er det du søger i dine nye spisestole og bordet?

Helt grundlæggende skal du også tænke på, hvor stort bordet skal være. Er det kun nødvendigt, at din egen lille familie skal kunne sidde rundt omkring bordet? Eller kan du godt lide at holde nogle lidt større middagsselskaber af og til?

Uanset hvor mange eller hvor få gæster du inviterer på besøg af gangen, så kan det være en god ide at have nogle rigtig gode og behagelige spisestole. På den måde har man også lyst til at sidde ned og snakke i meget længere tid. Og på den måde kan rummet facilitere et større socialt fællesskab.

Dekorationernes rolle i spisestuen

Dekorationerne betyder naturligvis også en hel del indenfor boligindretning generelt og især inde i spisestuen. En spisestue har en meget funktionel rolle i form af, at det er her vi indtager vores aftensmåltider og lignende. Men derudover kan det også være et rum, hvor vi prøver at være sociale i og skabe fællesskaber. Og hvis vi skal skabe en rigtig god social atmosfære inde i rummet, så kan dekorationerne hjælpe meget.

Dekorationerne skal naturligvis passe ind i resten af boligindretning og derudover skal de også være behagelige at opholde sig omkring. Det kan for eksempel være til din fordel at inddrage naturen i form af grønne planter og brune farver i dine dekorationer.