Er elgulvvarme det rette valg for dig?

Er elgulvvarme det rette valg for dig?

Overvejer du at investere i elgulvvarme, men er du i tvivl, om det er det rette valg for dig? I denne artikel går vi i dybden med elgulvvarme og dets fordele og ulemper, så du kan finde ud af, om elgulvvarme er den rette løsning for dig.

Hvad er elgulvvarme?

Elgulvvarme er et net af elektriske tråde eller kabler, som bliver varme, når der løber strøm gennem dem. Disse elektriske tråde kan monteres på forskellige måder, bl.a. ved at støbe dem ind i et betongulv eller ved at lægge dem under et trægulv.

Fordele ved elgulvvarme

Elgulvvarme kan lægges under de fleste gulvbelægninger, og det fungerer derfor godt under bl.a. trægulv, fliser og klinker. Det er især derfor at elgulvvarme er et populært valg til især badeværelset. Elgulvvarme er også og nemt at installere, hvilket betyder, at man i de fleste tilfælde faktisk kan installere det helt selv – og det gør det samtidig til en billig løsning. Det kan også sagtens installeres under et eksisterende gulv, så det gør det til en attraktiv løsning ved renoveringer og ikke kun en god løsning ved nybyggeri. Derudover har elgulvvarme også den fordel, at det også kan være varmt om sommeren, i modsætning til vandbaseret gulvvarme, som faktisk kun er varmt om vinteren. Sidst men ikke mindst skal det også lige nævnes, at elgulvvarme bliver hurtigere varmt end andre typer gulvvarme – og så giver gulvvarme generelt også en bedre varmefordeling i rummet.

Ulemper ved elgulvvarme

Selvom elgulvvarme er nemt at installere og dermed også den billigste løsning i montering, så er det dog lidt dyrere i drift end f.eks. vandbaseret gulvvarme. Derudover kan elgulvvarme også blive både dyrt og besværligt at reparere, når der opstår problemer. Til sidst skal det også lige nævnes, at gulvvarme generelt kræver godt isolerede gulve, da meget af varmen ellers går til spilde. Det er dog også tilfældet ved mange andre opvarmningstyper, som f.eks. radiatorer eller opvarmning gennem gas- eller pillefyr.

Der er altså både fordele og ulemper ved elgulvvarme, men det gode ved elgulvvarme er, at den kan bruges i langt de fleste situationer uanset gulvtype og ikke er særlig svært eller dyrt at installere. Det er derfor en meget populær løsning til de fleste boliger, som gerne vil have gulvvarme, men ikke ønsker at skulle bryde hele gulvet og undergulvet op for at få det installeret.