Gør din have anvendelig i vinterhalvåret

Gør din have anvendelig i vinterhalvåret

Vinteren føles for mange både lang og trist, og man kan derfor få en unægtelig lyst til at forsøge at gøre den hyggeligere, så den føles kortere. Hygge med tæpper og stearinlys eller i selskab med en, man har kær, kan hjælpe en del på det, men der findes en måde at gøre vinteren endnu bedre. Nyder du normalt sommeren ude og elsker at bruge tid i en have, kan en vinterhave / isoleret vinterhave være den rette løsning til at forsøde den kolde vintertid.

Kært barn har mange navne og i virkeligheden dækker en havestue, udestue, vinterstue eller vinterhave over det samme, nemlig et ekstra rum bestående af glas, hvori man er inde samtidig med, at man er ude. Hvis rummet tilmed er opvarmet, kan man bruge det hele året rundt og dermed få glæde af sit uderum om vinteren også. En isoleret vinterhave giver dermed en masse muligheder. Blandt andet muligheden for at være omgivet af naturen og bruge sin have hele året rundt uanset vejr og sæson.

Vinterhaven kan have flere funktioner

Vinterhaven kan ikke kun være en fordel for dig som menneske. Du kan også bruge den til at forkæle dine planter i vinterhalvåret, således at de opbevares i den rette temperatur med direkte adgang til alle dagens lyse timer og solstråler. For dig som menneske kan adgangen til lys heller ikke være helt skidt. Der er rigtig mange mennesker, som har et reelt behov for lys. Måske man om vinteren oplever følelsen af at være udmattet eller føle sig deprimeret. Dette kan lyset have en gavnlig effekt på, og det kan derfor være en kæmpe fordel for dig, som døjer med disse symptomer om vinteren at opholde dig og investere i en vinterhave. Her har du direkte adgang til lyset i alle dagens lyse timer og dermed et skønt sted at være i tæt forening med lys og natur.