Kan trægulvet slibes?

Kan trægulvet slibes?

Noget af det første, du lægger mærke til, når du træder ind i et rum, er gulvet. Gulvene i vores hjem kan se meget forskellige ud. Hvor nogle mennesker foretrækker et hjem med tæpper, er der andre, som kun vil have trægulve. Trægulve er meget pæne, og hvis de bliver holdt ordentligt, er der gode chancer for, at de kan bibeholde deres udtryk igennem flere årtier. Men det er stor forskel på, hvordan du skal behandle dit trægulv, alt efter om det er et laminatgulv, et plankegulv eller et lamelgulv.

Et plankegulv tåler slibning

Et plankegulv er kendetegnet ved, at det er træ hele vejen igennem. Der er simpelthen ikke forskel på overfladen og kernen af gulvet. Det har stor betydning, når det drejer sig om muligheden for at slibe gulvet. Når det nemlig er det samme træ hele vejen igennem, kan du slibe det så meget, du vil, uden risiko for at du på den måde gør skade på gulvet. Efter du har slebet gulvet, kan du behandle det med enten lud eller lak

Laminatgulvet kan ikke slibes

Et laminatgulv er et meget billigt gulv, og det hænger sammen med den måde, det er produceret på. Et laminatgulv består nemlig ikke kun af træ, men har øverst en plastikoverflade, som du for alt i verden ikke må fjerne. Under den finder du nemlig en eller anden form for træbaseret materiale – det kunne for eksempel være en spånplade. Et laminatgulv er en billig løsning, som du for eksempel kan bruge i rum, hvor der ikke er så meget trafik.

Lamelgulve af god kvalitet tåler slibning

Hvis vi herefter ser nærmere på lamelgulve, vil du opdage, at vi her befinder os midt imellem de to øvrige former for gulv. Ligesom laminatgulve består lamelgulve af en overflade, der kan variere i tykkelse. De lamelgulve, som har den bedste kvalitet, er typisk udstyret med et overlag, som tåler op til flere afslibninger. De dårligere kvaliteter tåler sjældent mere end en enkelt eller to slibninger, da det øverste lag ikke er så tykt. Ligesom plankegulvet har du her mulighed for at behandle lamelgulvet med enten lud eller lak.