Læs her hvordan du vælger den rigtige boxmadras

Læs her hvordan du vælger den rigtige boxmadras

Hvis du skal ud og købe ny seng, er det vigtigt at vælge en ordentlig seng, da søvnen har stor betydning for dit helbred. Hvis du ikke sovet godt i løbet af natten, kan du tydeligt mærke det dagen efter, og med mange nætters dårlig søvn, kan det føre til en række livstruende sygdomme såsom diabetes, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Manglende søvn kan endda også føre til stress, dårligt humør og dårligt immunforsvar. Det er derfor en god idé at undersøge, hvilken type seng der kan sikre dig en god nats søvn.

 

Derfor er boxmadrassen et godt valg

Med en boxmadras er det nemt både i forhold til rengøring under sengen og i forhold til en eventuel flytning, da boxmadrassen er nem at flytte rundt på. Ved køb eller ved eventuel flytning, er der heller nogen sengeramme eller lignende at skulle samle, da boxmadrassen er opbygget om en massiv træramme, således at du kun behøver at sætte ben på den. Der er dog også mange forskellige typer af boxmadrasser, og det kan være uoverskueligt at vælge den rigtige, hvis man ikke ved, hvad man skal kigge efter. Se et udvalg af boxmadrasser her.

 

De forskellige typer af boxmadrasser

Når du vil købe en boxmadras, skal du være opmærksom på de forskellige typer af fjedre sengene har. Der findes for eksempel boxmadrasser med bonellfjedre, pocketfjedre, multipocketfjedre og en blanding mellem disse. Hvilke fjedre der passer til dig, afhænger af dine ønsker for sengen i forhold til både hårdhed og ventilation. Hos time2Sleep kan du finde mange forskellige boxmadrasser blandt andet fra mærket Dunlopillo, og her du kan også finde råd til, hvilke typer af fjedre, der er gode at vælge for netop dig. Det vigtigste at være opmærksom på er dog, hvor mange lag fjedre boxmadrassen har. Hvis der kun er ét lag, er den alt for hård og ubehagelig at ligge i. Du kan se på højden af madrassen, om den har mange eller få lag fjedre. Endnu en ting at være opmærksom på, når du køber en boxmadras er, om du også skal have en topmadras, således at du både sikrer boxmadrassen for mindre slid, og desuden giver dig yderligere støtte. Hvis man er et par, kan man endda vælge hver sin boxmadras, så man hver især får den bedste nattesøvn men samtidig købe en fælles topmadras.