Nyt gulv: kan det gøres billigt?

Nyt gulv: kan det gøres billigt?

Er du lige flyttet i ny bolig og er der et grimt gulv, som ikke passer til jeres møbler og øvrige smag? Eller er gulvet slidt og trænger til en udskiftning? Der kan være flere grunde til, at man vælger at udskifte gulvet i sin bolig, som enten er praktiske eller mere æstetiske. Det kræver mange overvejelser at beslutte, hvad det så skal være for et gulv, der skal lægges i hjemmet. Typen af gulv, skal bestemmes; skal det være trægulv, laminatgulv, betongulv eller gulvtæppe? Hvilken farvetone skal det have? Hvor kan man så finde den type gulv man ønsker sig til en fornuftig pris, da det kan være en ret bekostelig affære?

 

Hvad skal jeg overveje?

Der er flere muligheder for at spare nogle udgifter i forbindelse med nyt gulv i boligen. Der skal både købes selve gulvmaterialet, det gamle gulv skal fjernes, der skal måske repareres noget i undergulvet, hvis der har været skader af en art, man skal betale for at få leveret og lagt det nye gulv, og måske for at få det behandlet ekstra for at give gulvet en længere levetid. Man kan spare penge i processen, men man skal tænke sig grundigt om. For det kan også ske at den billigste løsning er lig med at gå på kompromis med kvaliteten og holdbarheden af det gulv, man får lagt. Det betyder også, at man kan ende med ikke at øge værdi, selvom det er en renovering af boligen.

 

Hvor kan jeg spare penge i processen?

Fordi det kan virke tillokkende at vælge den billigste vej, men man måske lige glemmer nogle vigtige ting i farten, er der her nogle tips til fornuftige steder at gøre det billigere.

 

  • Gør det selv! Er man praktisk anlagt, kan man overveje selv at fjerne det tidligere gulv og eventuelt at lægge det nye gulv.
  • Hent det selv! Hvis man køber fra et firma i Danmark, kan man selv stå for transporten af det nye gulv ved at hente det, hvis man eksempelvis har bil til rådighed.
  • Køb gulvrester! Den mest effektive måde at spare penge på i processen, er dog ved at bruge gulvrester. Det er et restprodukt, og derfor sælger firmaerne det billigere. Det kræver dog, at det ikke er et for stort areal, der skal dækkes, da firmaet måske ikke har mere af den type gulv på lager.