Sådan finder du den rette seng til dig og din krop

Sådan finder du den rette seng til dig og din krop

Vi bruger rigtig meget af vores liv i en seng, og det er derfor ikke underordnet, hvordan vi ligger i sengen. I og med at vi alle er forskellige, har vi også forskellige behov til senge – nogle sover bedst i en rigtig blød seng, mens andre får rigtig ondt i ryggen af dette, og derfor har brug for en hårdere madras. Du får her nogle gode råd til, hvad du bør have in mente, når du går på sengejagt.

 

Hvor stor skal sengen være?

Målene på din seng afhænger af flere faktorer – din egen højde, om du sover alene eller med en partner og hvor meget plads, der er i dit soveværelse. Det er vigtigt, at du har plads til at bevæge dig i sengen uden af forstyrre eller blive forstyrret, så hvis du sover med en partner er det anbefalelsesværdigt at investere i en dobbeltseng, der måler 160 eller 180 x 200 cm. Er du højere end gennemsnittet, kan det anbefales at lægge 10 cm ekstra til længden, så din seng bliver 210 cm lang. Hvis du oftest sover alene, giver en seng på 140 cm i bredden god plads at brede sig på, men kniber det med pladsen i soveværelset, kan en enkeltseng, der som oftest måler 90 eller 120 x 200 cm anbefales. Alene på Sjælland findes der er stort udvalg af forskellige senge fra eksempelvis Dux. Se sengene her.

 

Hvor hård skal sengen være?

Madrassens hårdhed afhænger af din krop og dine behov. Prøv dig frem, rådfør dig med guides og snak med professionelle, så du finder den seng, der passer bedst til dig. En af de mest innovative senge, der findes på markedet, er en seng med et pascal system, som gør, at du kan tilpasse sengen helt nøjagtigt efter dit behov. Læs om pascal systemet herog find din nye seng i og omkring København.