Sådan laver du dit eget, unikke spisebord

Sådan laver du dit eget, unikke spisebord

Dette indhold er sponsoreret

Vil du gerne have et unikt spisebord, som du kan være helt sikker på at ingen andre i verden også har? Så kan du med fordel lave dit helt eget spisebord. Der findes mange forskellige måder at lave sit eget spisebord på: Du kan lave et plankebord af en række rustikke planer, eller du kan lave et bord af gamle paller eller traller. Der findes utallige måder at lave sit eget spisebord på, og jo mere kreativ, du er, jo mere unikt bliver dit spisebord.

Sådan vedligeholder du dit spisebord

En anden måde at friske spisebordet op på er ved at sørge for at vedligeholde bordpladen. Dette kan man for eksempel gøre ved at slibe og behandle bordpladen, så den får et helt friskt look, så den nærmest ser ud som ny igen. Enhver bordplade kommer med tiden til at se slidt og gammel ud, fordi den bliver brugt på daglig basis. Det kan blandt andet være den daglige brug eller madlavning, der gør, at bordpladen kan komme til at se slidt ud.

Heldigvis er der en måde, hvorpå man kan give bordpladen nyt liv og sørge for, at brugssporene bliver mindre synlige. Det kan man nemlig sørge for ved at give bordpladen en slibning, som vil fjerne ridser og andet slid. Hvis du er interesseret i at få slebet din bordplade kan du for eksempel gøre brug af Slibbordpladen, som tilbyder slibning og vedligeholdelse af mange forskellige typer af bordplader.

Hvad skal man bruge til at lave sit eget spisebord?

Hvis du vil i gang med at lave dit eget spisebord er der en tjekliste med materialer, du med fordel kan anskaffe dig før du går i gang med arbejdet. Disse materialer kunne for eksempel være:

  • De planker eller den slags træ, du vil lave bordpladen af
  • Rundsav, sav og knice
  • Olie til behandling af bordpladen samt en pensel
  • Den ønskede type af bordben (bordben kan eventuelt også være hjemmelavet)
  • Sandpapir og/eller slibemaskine
  • Boremaskine og diverse skruer og søm
  • Beskyttelsesbriller til brug under arbejdet

Afhængigt af det udseende, du gerne vil have til dit spisebord er der forskellige materialer du kan vælge imellem. For eksempel er der forskellige typer af træ at vælge imellem. Måske er der et lyst træ, der matcher farven på dit sofabord, eller der er en særlig sort af mørkt træ, som vil passe til lågerne i dit køkken. Der er utallige valgmuligheder, som kan være med til at gøre dit nye spisebord helt unikt.

Hvilket materiale bør man bruge til bordpladen?

Der er egentig ikke nogle bestemte materialer, der egner sig bedre til et spisebord end andre. Det afhænger dog af hvilke materialer, du gerne vil bruge – eller hvilke materialer, du har til rådighed. Der er mange, der vælger at bruge gamle, aflagte gulvbrædder eller drivtømmer til at bygge bordpladen af, men det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Du kan bruge netop den type træ, du har til rådighed. Bare du husker at vedligeholde og behandle det bedst muligt, vil det holde rigtig længe.