Tre tips til en grønnere hverdag

Tre tips til en grønnere hverdag

Flere og flere danskere bekymrer sig om klimaet. Det er mere populært end nogensinde før at leve et bæredygtigt liv. Er du en af dem? Leder du også efter inspiration til, hvordan du kan gøre din hverdag mere grøn? Læs med her og få tre tips til, hvad du kan gøre for at leve mere grønt.

Køb genbrugstøj

I stedet for altid at købe nyt, når det er tid til at skifte ud i garderoben, kan man med fordel vælge at købe sit tøj brugt. Det er både billigere og sjovere end at skulle jage rundt i storcentre eller op og ned ad gågader.  I stedet kan man gå på opdagelse i de små hyggelige genbrugsbutikker, hvor der er et stort udvalg af tøj i alle mulige stilarter.

Spis mindre kød

Der er flere alternativer til kød i de danske supermarkeder end nogensinde før. Derfor er det også blevet nemmere at spise mere bæredygtigt, og der findes et væld af opskrifter til nye spændende vegetarretter, som man kan udforske på de kødfrie dage. Man behøver ikke nødvendigvis stoppe helt med at spise kød. Man behøver ikke leve uden den lækre smag af umami. Hvis man til gengæld skruer ned for forbruget og kun spiser det et par gange om ugen, kommer der plads i budgettet til at købe kød af bedre kvalitet fra dyr, der har levet bedre, når det endelig skal være.

Skift til elbil

Den mest bæredygtige løsning på transporten er selvfølgelig at benytte sig af bus og tog. Den offentlige transport lader desværre meget tilbage at ønske, når det kommer til pålidelige og regelmæssige afgange. Det gælder især for folk, der ikke bor i de store byer. Kan man ikke undvære bilen, kunne man måske overveje, om det var på tide at skifte benzinslugeren ud med et grønnere alternativ. Det er ikke billigt at købe ny bil, men der findes mange forskellige billån, der kan gøre det muligt for dig at skifte den gamle spand ud med en ny.