Træpiller – Billigste Træpiller pris og guide

Træpiller – Her kan du finde den billigste pris på kvalitets træpiller.

træpiller

Hvad er gode træpiller

Vandindholdet samt askeindholdet i træpiller er nogle af de vigtigste parametre, hvis du skal købe træpiller. Dette er forklaret af en ekspert, BedreHusogHave har snakket med.

De fleste firma siger de har gode træpiller, men er det nu også tilfældet. Hvordan afgør du om dine træpiller er gode. Forklaringen følger:

Træpiller produceres primært af overskudstræ, såsom sammenpressede træspåner og savsmuld. Og derfor har det også et lavt vandindhold, hvilket er rigtig godt. Typisk for en træpille er en kvalitetspille, skal den have et vandindhold på under 10%. Er vandindholdet højere vil træpillen have tilbøjelighed til at smuldre. Det er svært at få almindelig brænde ned på de vandindholdsprocenter.

Derudover skal askeindholdet være lavt. I Danmark skal man helst gå efter træpiller som er under 0,5 procent, men grænsen for den bedste kvalitetsklasse er 0,7 procent askeindhold.

Danske træpiller er underlagt strenge standarder, som skal forsikre de danske forbrugere at man får et godt produkt.  Dette er egenskaber såsom at brændværdien skal være over 16 Mj/Kg – megajoule per kilo. Eller omregnet: 16 Gj / ton.

Hvad definerer gode træpiller:

  • Vandindhold mindre < 10%.
  • Askeindhold mindre < 0,5%
  • Minimum brændværdi: 16 Gj / ton.
  • Brug den størrelse piller dit anlæg er beregnet til: 6 / 8 / 10 mm.

 

Hvad sker der med dårlige træpiller

Hvis du bruger dårlige træpiller kan man risikere at det går udover træpilleanlægget. Der vil dannes slagger, og det vil være med til at nedsætte træpilleanlæggets ydeevne / effekt. Derudover kan der opstå problemer med højt askeindholdet. Dette sker ved at det giver grobund for sammensmeltning og lave afsætninger. Hvis dette sker vil det være store hårde klumper som dannes i træpilleanlægget. Hvis der er høj løv, bark og kviste i træpillerne, vil der naturligt være et højere askeindhold.

 

Hvad kan du selv gøre for at kvalitetssikre dine træpiller

Brug din lugte- og synssans.  Røgen skal lugte som afbrændt træ, og træpillerne skal have en jævn almindelig træfarve. Lugter træpillerne anderledes / vådt træ der brænder, er det et dårligt tegn. Ligeledes hvis der er store mørke dannelser i træpillerne.

 

Sidste vigtige aspekt af dine træpiller – Størrelsen

Husk dine træpiller skal passe til dit træpilleanlæg’s anvisninger. Det vil sige, brug piller i den størrelse som træpilleanlægget anbefaler. Det har noget at gøre med hvad dit anlæg kan klare / lavet til. Typisk bruges der: 6 mm, 8 mm og 10 mm træpiller.

 

Liste over de bedste kvalitets træpiller fra dansk webshop

De bedste:

Træpiller – 6 mm fra DBVVS.dk

Træpiller – 8 mm fra DBVVS.dk

Træpiller – 6 mm fra Totalimport.dk

Træpiller – 6 mm BMP fra Totalimport.dk

Træpiller – 8 mm fra Totalimport.dk

 

Andre:

Træpiller – 6 mm fra Hedestoker.dk

Træpiller – 8 mm fra Hedestoker.dk

Træpiller – 8 mm fra 10-4.dk

Træpiller – 6 mm og 8 mm fra Wupti.dk

 

Har du ikke et træpillefyr / træpilleanlæg endnu så de bedste her

Træpilleanlæg fra DBVVS.dk

Træpilleanlæg fra Hedestoker.dk

Træpilleanlæg fra VVS.dk