Fede farver på væggene

Fede farver på væggene

Er du ved at finde ud af, hvordan hjemmet skal indrettes? Måske stuen har set ud, som den gør nu, de sidste mange år. Det er der som sådan ikke noget galt i, men nogle gange så passer det bare, at forandring fryder, og selv små ændringer kan måske være med til at gøre, at du føler, at du har en helt ny stue. Det er virkelig en fed følelse og noget, man nærmest kan leve højt på i lang tid. Og det behøver ikke engang kræve, at alle møblerne nærmest skiftes ud.

En af de ting, mange undervurderer, er den magi, maling kan sørge for. Hvis du har hvide vægge, ved du måske også godt, hvor stor en forskel, det kan gøre, når de en sjælden gang imellem bliver malet op. Det kan være, du har haft en maler til at gøre det, eller at du selv har kastet dig ud i det. Og hvid er jo ikke bare hvid – der findes adskillige nuancer og toner, som du kan arbejde med. Det handler bare om at få prøvet nogle farvekort og -prøver af. Men har du nogensinde overvejet, om der skal være en væg, der har en helt anden farve end hvid? På denne side kan du måske finde inspiration til forskellige, spændende løsninger.

Leg med rummets størrelse

Føler du, at du har små rum i hjemmet? Her kan maling have en enorm indflydelse, og det gælder ikke kun på væggene. Hvis du har et hjem med lofter i mørkt træ, kan man næsten få en følelse af, at rummene hver især bliver dobbelt så store, hvis du maler lofterne lyse. Det er rent synsbedrag, men det virker, og lys rundt i rummet kan være med til at gøre, at du føler, at du får mere overskud og lyst til at opholde dig der. Det kan også være, du endda kan udskyde det at tænde lyset en lille smule tid.

Du kan også eksperimentere med, om det kan skabe noget dybde og kontrast i rummet, hvis du får malet en enkelt væg i en mørkere farve. Det kan for eksempel være dybe blå eller grønne farver, men det kan også være noget mere spraglet, der virkelig skiller sig ud. Den store kontrast sætter netop fokus på alle de ting i rummet, man måske ellers ikke har lagt så meget mærke til, hvilket skaber en fed effekt.