Tips & tricks til den bedste træpleje i dit hjem

Tips & tricks til den bedste træpleje i dit hjem

Vidste du godt, at træ er verdens mest klima- og miljøvenlige råstof. Det er bl.a. derfor det bliver brugt til at bygge så mange ting. Men træ er et levende materiale og derfor skal det holdes ved lige og passes på, så det holder så længe som muligt. Det giver ikke blot æstetik til hjemmet, men er også med til, at mindske CO2 udslippet i dit hjem.

Sådan kan du gøre, så dit gulv fortsat er så god som ny

Er gulvet blevet mat og kedeligt at kigge på? Eller har du lige fået lagt sildebensparket og ved ikke hvordan du holder den ved lige? Hvis det før er blevet behandlet og bare trænger til en lille kærlig hånd, kan det være rigeligt, at give det en plejende olie, for at holde glansen i gulvet. Der behøves faktisk ikke gøres mere end det. Hvis du sørger for at holde gulvet ved lige med plejende olier, bliver gulvet mere modstandsdygtig for alle de ting et gulv nu kan blive udsat for og det holder sig pænt i meget længere tid. Ved at overfladebehandle træet du har i dit hjem, bliver levetiden forlænget væsentligt. Men for det ikke skal være løgn, kan det holde helt op til 50-100 år uden behandling.

Værd at vide

Har du noget træ, der trænger til at få en behandling, men du tør ikke helt behandle det fordi det er noget træ der kommer i kontakt med fødevarer? Det er der ikke grund til at frygte. Hvis du søger online, er det hurtigt og nemt at få et overblik over, hvad du kan bruge af forskellige produkter, som er godkendt til at komme i kontakt med fødevarer. Produkter der næsten lige er til at spise. Men det bedste er nok at nøjes med at fodre dine træbord, skærebræt og træskeer med det.