4 fede måder du kan få en have, der er sjov for dine børn hele sommeren

4 fede måder du kan få en have, der er sjov for dine børn hele sommeren

For et omkring et år siden, sad jeg og kiggede på min have – det var en græsplæne med en gynge hængende fra vores gamle kirsebærtræ. Jeg undrede mig længe over, hvorfor mine to børn hellere ville sidde på terrassen og stirre i en iPad. For, hvis det var mig i mine unge dage, ville jeg da nemt kunne finde på noget at bruge den græsplæne til.

Men, sådan er det ikke længere – med konkurrencen fra elektronik og computerspil, nåede jeg frem til at jeg måtte gøre haven indbydende at lege i. For ungdommen nu til dags har uendeligt mange flere muligheder for, at blive underholdt uden at skulle være kreative.

Derfor får du her mine tips til, hvordan du kan få dine børn til at ville lege udenfor og få skidt under neglene og skrabede knæ – ligesom vi fik det, da vi var små.

1.      Giv dem en sandkasse

Da jeg skulle i gang med at ”ombygge” min have, med henblik på at få mine børn til at bruge den, spurgte jeg faktisk først mine børn om, hvad de syntes vores have manglede.

Her nævnte de flere ting, men det de to rollinger helst ville have, var en sandkasse. Det blev jeg rigtig glad for at høre, da legen med sand er en fed måde også at udvikle børns sanser på. De kan forme det som de vil, de kan være kreative og bygge en masse ting. Samtidig er det supernemt at få plads til og bygge det selv.

Vær opmærksom på ikke at placere din sandkasse for tæt på blomsterbede og andre ting i din have, som enten skal holdes rent eller holdes fri for sand, for du risikere at dine børn går lege-amok og sand kan ende alle steder!

2.      Lav et udendørs kreativt område

Nu er jeg selv ret så interesseret i kunst, og jeg ville elske at se mine børn optage min interesse. Hvis du ikke er interesseret i kunst, er det stadig sundt for børns udvikling, hvis de får lov til at være kreative som små.

Derfor tænkte jeg at jeg ville lave et udendørs område, hvor mine børn kunne få lov til at slå sig totalt løs med kridt og andre kreative projekter. Så undgår du også at skulle holde øje med at tuscher og maling ikke kommer på væggene og møblerne, når disse kreative seancer foregår indenfor.

En nem måde at inkorporere dette i din have er at hænge en stor tavle op et sted i din have, og købe en håndfuld kridt – så kan i slå jer løs hele tiden. Udover denne løsning, er det også en mulighed at rykke at ”kunstprojekter” ud i haven. Så bliver det så meget mere overskueligt at lade din børn male og tegne uden at skulle være nervøs for at de maler noget, der ikke skal males.

3.      Tiltræk fugle og sommerfugle

Mine børn elsker at kigge på fugle og insekter. Så mit forslag er at du indretter din have, så den tiltrækker flere dyr. Det kan du gøre ved at plante træer og blomster, som kommer fra dit nærområde. Det kan give dyr det ly de har brug for, så de gider komme på besøg i din have.

Et fuglebad er også en rigtig god idé til at tiltrække alle slags fugle. Her skal du bare være meget opmærksom på, at skifte vandet her regelmæssigt, hvis du ikke vil have at det skal ende som ynglested for alverdens myg.

4.      Byg et legehus et træhus

Den ting, der uden sammenligning, er blevet brugt mest i vores have, efter ”opgraderingen”, er legehuset. Her kan børnene få lov til at være i fred for deres forældres overvågende blikke, og de kan føle sig lidt fri i deres ”eget” hus – hvor mors og fars regler ikke gælder.

Så det er virkelig en anbefaling at du investerer i et legehus eller træhus til dine børn, hvis du vil have dem til at bruge mere tid i den friske luft.

Her kan du enten vælge at bygge det selv – det findes der masser af guides til og med det rigtige værktøj, som f.eks. en vinkelboremaskine, kan du nemt bygge dit eget frirum til dine børn.

Hvis du gerne vil give dine børn en fed sommer i haven, men økonomien ikke lige er til det, så undersøg dine lånemuligheder hos Sparxpres. Så kan du hurtigt sørge for at dine kommer ud i det fri over sommeren, i stedet for at sidde bag deres iPad.