Ønsker du en pæn have? Her er 3 essentielle elementer i en flot have

Ønsker du en pæn have? Her er 3 essentielle elementer i en flot have

Den danske sommer er fantastisk, og hvilket bedre end at tilbringe den hjemme i sin flotte have, hvor blomsterne er sprunget ud og duften af nyklippet græs beriger luften. Danmark er på mange måder et nuanceret land om sommeren, og selvom der regner meget, så er vejret fantastisk flot når solen skinner. Det skal man selvfølgelig drage nytte af, og det gør man bedst ved en kreere en have er der er indbydende og som man kan bruge mange timer i.

Men hvad gør man hvis ikke man har en pæn have, men ønsker en pæn have? Det er ikke alle der har egenskaberne til at sammensætte en flot have, og det kræver også en smule kreativitet, men heldigvis så har vi internettet i dag, som kan hjælpe os med at finde uendeligt inspiration og guides til have-håndværk.

Græsplænen har stor betydning for havens udtryk

Et af de vigtigste elementer til en pæn have er en flot græsplæne. Mange har svært ved at holde en græsplæne pæn, og det gælder også om at pleje den. Man kan ikke bare lade en græsplæne stå til, fordi vind og vejr kommer til at beskadige græsplænen hvis ikke man giver den, den rette pleje.

Gødning er essentielt, og så skal man tage højde for vejrforholdene. Hvis man f.eks. har en meget tør sommer, som vi havde får nogle år tilbage, så er det vigtigt at man giver den vand så den ikke tør ud. Har man store problemer med græsplænen kan man få en professionel ud og pleje den. Det er typisk de samme som plejer golfbaner rundt omkring i Danmark, og de er rigtig dygtige.

Et godt sofasæt giver anledning til hyggelige sommeraftener

Skal man gøre haven hyggelig og indbydende at kommer ud i, så er et lækkert sofasæt helt klart at anbefale. Kombineres dette med en lækker træterrasse – overdækket eller ej – så har man en opskrift på mange hyggelige sommeraftenener med familie og venner.

De små detaljer giver mening

Til sidst så bør der nævnes, at de små detaljer har stor betydning for udtrykket i haven – sten til bedkant, kultiveret bed, pæne blomster, klippet græsplæne og meget mere, gør altså at haven bliver nydelig at komme ud til. Derfor kan man altid mærke når der lægges kærlighed i en have, netop fordi udstrålingen i form af de små detaljer er meget kraftigere, end hvis man undlod at lægge kræfter i detaljerne.