Sommerhus i Danmark eller syd på?

Sommerhus i Danmark eller syd på?

Det er blevet mere populært over den seneste årrække at tage i sommerhus i Danmark. Man må sige at sidste sommer har bidraget sit til at holde Danskerne indenfor landets grænser hen over sommeren. Vi har nemlig haft fantastisk vejr herhjemme, hvilket får danskerne til at overveje at afholde ferien i et dansk sommerhus.

Hvorfor vælge at blive hjemme i Danmark?

Det kan være svært at argumentere for ikke tage syd på hen over sommeren – i hvert så længe pungen stadig rækker til det. Mange danskere elsker at tage syd på så snart ferien indtræder, men der er så sandelig også mange danskere der nyder sommeren herhjemme. Vi har generelt mange campister, men vi har faktisk også mange der tager i sommerhus. I 2017 slog feriehusudlejningen herhjemme rekord. Der er dog også mange sommerhusejere som benytter sommerhuset hen over hele sommeren.

Der er dog forskel på at leje sig ind et par uger, og så have sit eget. At have sit eget sommerhus giver en frihed, hvor man til hver en tid kan søge tilflugt fra hverdagens strabasser. Det kræver selvfølgelig en masse vedligeholdelse og man skal samtidig gøre op med sig selv, hvorvidt man ønsker at udleje sommerhuset i perioder hvor det ikke benyttes. Mange danskere vælger ikke at udleje huset, hvilket jo giver familien lov til at benytte huset igennem hele sommeren. Det giver familien et sted at tilbringe kvalitetstid sammen og skabe gode minder. Der findes ikke noget bedre end barndomsminder fra sommerhuset – DÈT er gode tider!

Finansiering af sommerhuse i Danmark

Man har mange muligheder, hvis man ønsker sig eget sommerhus. Ønsker man at købe nyt sommerhus, er der mange faktorer at være opmærksomme på. Eksempelvis er Aarhus, Helsingør og Gribskov de dyreste kommuner i Danmark at købe sommerhuse i. Man skal samtidig være dansk statsborger eller tidligere have boet i Danmark i 5 år. Der er også en smule anderledes finansieringsmuligheder ved køb af sommerhus. Man kan kun finansiere 75% af huset gennem realkreditlån, hvormed resten skal finansieres gennem hhv. banklån og udbetaling. Den månedlige ydelse er altså højere ved et sommerhus, end ved et helsårshus i samme prisklasse. Der er selvfølgelig mange flere ting at være opmærksomme på når man står og skal købe nyt sommerhus.

Udlej dit sommerhus eller ej?

Som berørt tidligere i artiklen, så er der altså mange overvejelser i forbindelse med køb af sommerhus. Det er kun omkring 40% af sommerhusene i Danmark der udlejes når sommeren topper. De fleste værdsætter altså at benytte sommerhuset selv imens sommeren er på sit højeste. Det virker måske logisk, men man må have i mente at det er en stor udgift at have et sommerhus. Det kræver meget tid og pleje at have et sommerhus – og derfor vælger mange stadigvæk at udleje sommerhuset for at tjene det meste hjem igen. Så hvorvidt du ønsker at udleje eller ej, er helt op til hvor dybe dine lommer er, og hvad dit behov er!