Når facaden trænger til en kærlig hånd

Når facaden trænger til en kærlig hånd

Det er ingen hemmelighed, at vejret herhjemme i Danmark har det med at skifte, som vinden blæser. Det skiftende vejr og meget vind kan være hårdt for bygningers facader, og efter en sæson med meget omskifteligt vejr, kan mange facader nemt komme til at trænge til en kærlig hånd. En beskidt og misvedligeholdt facade kan nemt få et helt hus til at se trist ud. Er det noget, du kender til? Så læs med her!

Gør det selv eller ej?

Som med så mange andre former for istandsættelse, kan du vælge at ordne din boligs facade selv eller få professionel hjælp. Mængden af arbejde, der skal laves, kan tage valget for dig. Har facaden blot brug for en klat maling, vælger mange at gøre det selv. Men skal facaden også slibes, pudses og/eller trænger taget også til en kærlig hånd, kan det være en fordel at få hjælp af professionelle. Det gæler om at være realistisk i forhold til dine evner og den tid, du kan bruge på projektet.

Kommer renoveringen af din bolig også til at omfatte el-, vvs og/eller kloakarbejde, skal du først grundigt undersøge, hvad du selv må lave. Ifølge lovgivningen er der nemlig noget arbejde, der skal fuldføres af en autoriseret håndværker.

Udlejning af stillads

Om du vil have professionel hjælp til al arbejdet eller hellere finde håndværkeren frem i dig selv, bør afhænge af dine egne kompetencer samt hvilket og hvor meget arbejde, der skal udføres. Hvad end du vælger at gøre det selv eller ej, vil en istandsættelse af en facade altid kræve et stillads. Hos VK-stillads kan du finde udlejning af stillads i hele København og Sydsjælland. Her får du hjælp hele vejen fra opsætning til nedtagning, så arbejdet med facaden er sikret de bedste rammer.