Er det på tide at købe ny bil, eller kan den gamle fikses?

Er det på tide at købe ny bil, eller kan den gamle fikses?

De fleste bilejere når på et tidspunkt til spørgsmålet om, hvorvidt de endnu engang skal sende bilen på værksted, eller om det er på tide at skifte den ud med en nyere model. Biler kan være dyre i Danmark, blandt andet på grund af de høje afgifter, vi har, og det kan derfor blive en dyr omgang at købe ny bil. Det er dog heller ikke billigt at blive ved med at sende bilen på værksted, så man skal gøre op med sig selv, hvad der bedst kan svare sig. Her er nogle tips til, hvordan du beslutter dig, om bilen skal på autoværksted, eller om du skal købe en ny hos en bilforhandler. Du finder både værksted og forhandler i Nordjylland, eksempelvis i Aalborg, Nørresundby og Vestbjerg.

 

Kan bilen komme igennem syn?

Alle biler skal til et serviceeftersyn engang i mellem. Syn på bilen er blandt andet med til at forebygge reparationer og skader, og det sikrer, at sikkerheden i bilen er, som den skal være. Det er forskelligt fra bil til bil, hvor ofte den skal synes – intervallet mellem synene afgøres af flere forskellige faktorer, blandt andet hvor langt den har kørt og hvor gammel den er. Hvis bilen ikke kan komme igennem syn, er det ikke lovligt at køre i den af sikkerhedsmæssige årsager. Hvis du vurderer, at der skal flere reparationer til, før din bil kan komme igennem syn, skal du grundigt overveje, om det kan betale sig.

 

Er der sket ændringer i antallet af personer, der skal kunne være i bilen?

Er familien blevet forøget med en, to eller måske tre små børn inden for de seneste år? Eller er de store børn flyttet hjemmefra, så I nu kun er to tilbage i husstanden? Antallet af personer, der skal være plads til i bilen, kan være afgørende for, om du skal investere i ny bil eller ej.