Sådan bliver du klar til efterårets stormvejr

Sådan bliver du klar til efterårets stormvejr

Som bekendt kan det blæse ret kraftigt i det danske efterår – ja faktisk en hel pelikan – og det er derfor en god idé allerede nu at forberede sig på et eventuelt stormvejr. Her er en liste over nogle ting, du kan gøre i og omkring dit hus for at sikre det mod stormvejr.

 

Luk alle døre og vinduer ordentligt

Først og fremmest er det ret vigtigt, at alle døre og vinduer er lukket helt tæt. Det er selvfølgelig stadig vigtigt at lufte ud, men hvis du normalvis har vinduet lidt på klem i løbet af dagen eller natten, bør du lukke det helt i, hvis der bliver varslet om stormvejr, så de kraftige vindstød ikke bliver fanget af dem.

 

Fæld træer, der er udsatte for stormvejr

Hvis du har træer med store, tunge grene, som hænger frit, eller hvis du har træer, der står tæt op af huset, kan det være en god idé at få disse fældet inden et stormvejr. Rådfør dig eventuelt med en professionel om træfældning, og find tilbud på træfældningi Holbæk og på resten af Sjælland.

 

Fjern løse genstande og stil alt unødvendigt væk

Det siger sig selv, at alle løse genstande vil blive taget af vinden. Sørg derfor for, at der ikke ligger løse genstande rundt omkring, og pak alt, der ikke er nødvendigt ned. Skil eksempelvis trampolinen ad og læg den ind i skuret, og pak grillen væk. Læg eventuelt din flagstang ned langs jorden, hvis du vil være sikker på, at denne ikke vælter eller knækker i stormen.

 

Tjek om elementer på taget sidder ordentligt fast

Et tag er ekstra udsat, fordi det sidder så højt oppe, så det er vigtigt at få tjekket. Undersøg, om tagsten, skorsten, antenner og så videre sidder ordentligt fast, så vinden ikke kommer og ødelægger det.