Sådan finder du den billigste bilforsikring uden at gå på kompromis

Sådan finder du den billigste bilforsikring uden at gå på kompromis

Har du lige købt ny bil og skal have din første eller en ny bilforsikring? Eller er du ikke helt tilfreds med din nuværende forsikringsløsning? Junglen af forskellige bilforsikringer kan være svær at finde rundt i. Hvordan finder man en billig bilforsikring uden at gå på kompromis med kvalitet og dækning? Det kan være vanskeligt, men her får du et par tips og tricks, der er gode at have in mente, når du går på jagt efter ny forsikring til din bil.

 

Hvad dækker forsikringen helt præcist?

Der kan være stor forskel på, hvordan du er dækket hos de forskellige forsikringsselskaber. En af de vigtigste ting inden du køber forsikring er derfor at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du er dækket i tilfælde af uheld, skader, tyveri og alt hvad der ellers kan ske i trafikken. Hvis du ikke læser alle forsikringsbetingelser kan du risikere at stå med fingrene i postkassen, og det kan blive dyrt i længden.

 

Få flere fordele som elitebilist

Ved de fleste forsikringsselskaber kan man blive elitebilist, hvis man opfylder nogle bestemte krav. Som regel handler det om, hvor mange skader man har haft på bilen, og hvor mange år siden det sidst er, at man anmeldte en skade. Kravene er forskellige, men nogle steder skal du blot være fyldt 21 år og have kørt skadesfrit de seneste 3 år for at blive elitebilist og derved få en bedre forsikringsløsning. Andre steder kan være dyrere, hvis du er under 25 år, så husk at tjekke det, hvis du er ung bilist.

 

Du kan blive dækket for dumheder og forglemmelser

Hvis du skulle være så uheldig at miste din nøgle, enten ved at tabe den eller at få den stjålet, er du dækket gennem nogle bilforsikringer. Det gælder også, hvis du skulle være så dum at fylde den forkerte type brændstof på din bil – med den rigtige bilforsikring er du fejltanksdækket, og kan kvit og frit få din bil på værksted, hvis du fylder benzin på en dieselbil. Tjek om du er dækket for dumheder og forglemmelser, inden du bestiller din nye bilforsikring.