Skal du bruge barkflis eller træflis?

Skal du bruge barkflis eller træflis?

Alle ved naturligvis at barkflis kommer fra bark på træet og træflis kommer fra resten af træet (stammen). Men spørgsmålet ligger ikke i hvad de to typer for flis er, men nærmere hvad er forskellene? Og hvad skal du vælge?

Hvad er bedst? Træ- eller barkflis?

Man kan ikke bare sige at den ene type flis er bedre end den anden, da de begge er bedre på nogle punkter end den anden. Der er nogle få ting som adskiller typerne, her er nogle af dem;

  • Holdbarheden
  • Udseende
  • Pris

Holdbarheden

Holdbarheden for flis har meget at sige når du køber dine flis, tallene er før formuldningen begynder.

Barkflis: 2-3 År

Træflis: 6-7 År

Alene på holdbarheden ville den lidt mindre arbejdsvillige havearbejder vælge træflis. Men når flis formulder, giver det dog næring til jorden nedenunder, så en kortere formuldningsperiode kan være bedre, derfor kan holdbarheden være en fordel for både barkflis og træflis. Men når man ser på holdbarheden, kan man også regne ud at barkflis er dyre på sigt.

Udseende

Det er altid efter smag og behag, at udseendet spiller sin rolle. Men efter god research, tør det godt konstateres at barkflisen anses som det smukkere materiale af de to.

Det kan skyldes at barkflisen, med sit mørke udseende, minder meget om en meget naturlig jordbund rundt omkring hækken, bede m.m. Det betyder dog ikke træflis er grimt produkt, men det har bare ikke samme naturlige bund som barkflisen har. Træflisen kan naturligvis også bruges i stedet for barkflisen til både havebede og omkring hækken, som sagt er det præference der styre det.

Udseendet er overraskende den afgørende faktor, når det kommer til valg af flis.

Prisen på flis

Prisen på flis kan variere, på baggrund af kvalitet, mængde og hvilken slags flis du vælger. Hvis du vil sikre dig at du får den bedste pris for dine træflis, skal du blot klikke her.