3 gode råd til at pifte den lille entré op

3 gode råd til at pifte den lille entré op

Entréen er et rum, der ofte bliver negligeret, når det kommer til indretning af boligen. Det er jo et lille rum, man ikke opholder sig så meget i, og derfor gør man ikke så meget ud af det, hvorfor rummet ofte ikke virker så indbydende på gæster. I mange tilfælde udvikler entréen sig til et bryggers og et halvt opbevaringsrum. Det er i grunden meget naturligt, da man allerede opbevarer det meste af sit overtøj og fodtøj her. Det er praktisk, men kan virke rodet. Men ved hjælp af nogle få tips er det faktisk muligt at gøre entréen til et super lækkert rum – uden at gå på kompromis med praktikken. Plads er selvfølgelig en variabel, der spiller en afgørende rolle. Men hvordan udnytter man den beskedne plads, man har til rådighed, maksimalt?

Stumtjener

Man kan starte med at danne sig et overblik over entréen, og de ting, der befinder sig her. Virker det rodet? Er entréen overfyldt med et overflødighedshorn af sko, støvler, jakker og overtøj? Måske hænger vintertøjet stadig på knagerækken, selvom det er juni måned? Hvis svaret er ja, er det i hvert fald et godt sted at starte. Ofte kan der findes plads til fod- og overtøj, man ikke bruger, inde i tøjskabet, kommoden, på eller under tøjstativet eller sågar under sengen. Det vil give gulvplads og skabe mere luft i entréen. Det virker også åbent og indbydende på gæster, når de træder ind ad døren og skal af med deres fod- og overtøj. I forlængelse heraf kan du overveje, om en stumtjener maksimerer pladsudnyttelsen eller ej. Hermed vil der, ud over fod- og overtøj, blive plads til hatte og paraplyer på en elegant måde.

Dørmåtter

Det næste, man kan gøre for at pifte entréen op, er at investere i en dørmåtte, man lægger mærke til. Dermed ikke sagt, at det skal være en spraglet dørmåtte, der har nuancer af alle regnbuens farver. Mange dørmåtter minder mest af alt om udtryksløse stoffirkanter, der bare skal være der. Men sådan behøver det ikke at være. Profillageret har et bredt sortiment af langtidsholdbare og tidløse dørmåtter. Man kan med fordel vælge dørmåtter med tyngde i, både hvad angår design og materiale. Det giver et godt førstehåndsindtryk at møde en dørmåtte, der ikke flytter sig, så snart man tørrer sine fødder af.   

Spejl

En sidste ting, man kan overveje, er at sætte et større eller mindre spejl op på væggen i entréen. Et spejl vil få entréen til at virke større og mere rummelig, og samtidig er det praktisk, at man ikke skal ud på badeværelset eller ind i soveværelset for at rette på sit tøj eller hår. Det kan både være et helfigursspejl i kombination med en bænk – evt. med opbevaring­ – eller et rundt spejl over en mindre skokommode.