Sådan holder du dig inden for dit månedlige madbudget

Sådan holder du dig inden for dit månedlige madbudget

I hverdagen, som ofte er præget af diverse travlheder, kan det være fristende at komme hjem, smække benene op, og bestille en hurtig omgang take-away, mens man googler sig frem til ”køb sildebensbord”, så man endelig kan få indrettet sin spisestue til en flot oase, hvor lækre middage i godt selskab er i højsædet. Men for at få råd til et smukt og stilrent sildebensbord, duer det ikke at man altid køber dyr take-away til aftensmad. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du i stedet holder dig inden for et rimeligt madbudget, sådan at du kan få sparet nogle penge sammen til nogle lidt sjovere udgifter.

Fyld fryseren og køkkenskabene op

Inden du starter på den helt store madplan, kan det være en god idé at købe diverse basissvarer ind, sådan at fryseren og skabene er fyldt op med tørvarer, dåsemad og lignende. Det kan for eksempel være smart altid at have ris, pasta, havregryn, mel, hakkede dåsetomater, tomatpure, majs, bønner, linser og andet godt i skabene, samt have fryseren fyldt op med lækre retter, der hurtigt kan opvarmes.

Lav store portioner hjemmelavet mad

Ved at du laver én kæmpe omgang kødsovs, chili-gryde, grøntsagslasagne eller noget andet lækkert, kan du enten vælge at spise den samme ret flere dage i træk – hvilket mange dog bliver en smule trætte af – eller du kan vælge at fryse den lækre ret ned i mindre portioner. På den måde sørger du for, at du altid har en hurtig ret i fryseren, som du kan tø op og spise til aftensmad, på de dage, hvor du har travlt, er træt, er syg, ikke har overskud, eller måske noget helt andet.

Planlæg og få overblik

Det kan være smart at lægge en madplan og holde dig til den. Derved undgår du impulskøb, når du står i butikken og er småsulten.

Bedre Hus og Have er skabt for at give dig inspiration samt guides til huset og haven. Jeg har mere end 300 online artikler bag mig og er udpræget hobbymand trods min akademiske uddannelse.