3 måder til at optimere dit energiforbrug i hjemmet

3 måder til at optimere dit energiforbrug i hjemmet

I dag vil mange danskere gerne være bæredygtige. Det hænger ofte sammen med, at man skal bruge mindre energi i sin dagligdag. Det at bruge mindre energi har også den heldige bivirkning, at du kommer til at spare penge.

Til gengæld kan det være svært at kende til de forskellige måder, hvorpå du kan optimere energiforbruget i hjemmet. Udover de helt lavpraktiske metoder som at slukke for varmen og bruge mindre el, så findes der mere teknologiske løsninger, som hjælper på længere sigt. Læs videre og få mere at vide om 3 af de mest populære!

Lad dig isolere og hold på varmen

Det er efterhånden ingen nyhed, at det at isolere spare på varmen. Når vi har kolde vintre i Danmark, så vil mange familier gerne skrue lidt op, så de ikke kommer til at fryse i stuen. Dette er også forståeligt nok! Desværre vil fysikkens love det således, at noget af denne varme siver ud igennem huset og til omgivelserne.

Dette kan modvirkes ved isolering. Det vil kort sagt sige, at hulrum i huset, som varme har let ved at komme igennem, fyldes op, så mindre mængder af varmen kan komme igennem. Dette er især relevant for dig, som bor i et ældre hus. Især før 80’erne var dette ikke noget, som man gjorde, og derfor kan du med fordel isolere her.

Isolering kan foregå med forskellige materialer eksempelvis papiruld eller med flamingo. Dette er selvfølgelig en investering, men det gør, at du kommer til at skulle bruge mindre energi, og dermed færre penge på at skulle varme din bolig op.

Mere effektiv varme med en varmepumpe

Varmepumper er efterhånden blevet et populært alternativ til oliefyret, men der er stadig mange familier, som ikke bruger disse smarte enheder. Her finder du to typer – først luft-til-luft varmepumpen, som trækker varmen ud af luften omkring den og fører denne varme ind i boligen. Luft-til-vand varmepumper trækker også varmen ud af luften, men dette føres så til en kompressor, som ved hjælp af tryk hæver temperaturen i en væske, som kan sendes ind i husets rør.

Varmepumperne har mange fordele, men det er også fordi, at de er større teknologiske løsninger. Det betyder altså, at de har potentialet til at skabe store ændringer i dit energiforbrug. Det koster dog også, så sørg for at alliere dig med en professionel, så du laver den korrekte investering!

Spild ikke varmen ved vinduerne

Varme siver ikke kun ud igennem vægge, men selvfølgelig også igennem vinduer. Det betyder altså, at hvis du har utætte vinduer, så kan der være penge at spare over en periode, hvis du installerer mere energirigtige vinduer.

Dette er især fordelagtigt, fordi der faktisk gives tilskud til udskiftning af vinduer, såfremt vinduer bliver udskiftet til en nyere og mere energirigtig model. Dette er altså en fantastisk måde at nedsætte energiforbruget på. Ligesom med isolering, så vil dette holde på varmen, og du og din familie kan spare penge, imens I holder jer miljøbevidste!