3 tips til dig der skal købe ny bolig

3 tips til dig der skal købe ny bolig

Det kan være helt vildt svært at finde rundt i alle de mange ting der er vigtige når man står og skal købe en ny bolig. Med disse 3 tips får du et overblik over hvordan du kommer bedst igennem købet, med færrest mulige komplikationer.

Få et overblik

Hvilken type bolig er rigtig for dig, og hvor er du i dit liv om 2 år. For det kan ende med at blive en dårlig investering hvis du køber en bolig, for at sælge den året efter. Derfor er det vigtigt at skabe sig et overblik over ens situation. Din økonomiske situation er vigtig for dit boligkøb, så det er vigtigt at man sætter sig ned og finder alle ens fasteudgifter og gennemgår disse, og derudover skal man også måle sine indtægter op imod sine drømmer. For er man studerende og færdig om 1 år, kan det være en fordel at vente med at købe boligen for der kan man låne mere end man kan på sin SU. Samtidig skal man også huske at man skal lave et budget, og en opsparing til de uforudsete udgifter der kan opstå når man pludselig er ejer af en bolig fremfor lejer. Pludselig er der ikke nogen til at dække udgifterne, når vasken er i stykker, et rør lækker, og vinduerne er utætte. Derudover er det også vigtigt at få et overblik over de forskellige låntyper, og låneudbydere. Dette vil gøre dig bedre stillet til at forhandle renter og priser med din bank.

Rådfør dig med professionel

Man hører ganske ofte om folk der istandsætter sin nye bolig selv, og hvor alt går rigtig fint og de sparer en masse penge. Men samtidig hører man også ofte om folk, der begynder at bygge og pludselig går det galt. De har ramt noget forkert og pludselig står de med en kæmpe udgift, og husrenoveringen går i stå og man har pludselig en kæmpe gæld. Der findes mange specialister indenfor inden for diverse fag som kan hjælpe en nedrivning som J-jensen gør, eller tømre, vvs’er, og murer som kan hjælpe dig med enten at renovere dine nye bolig, eller kan komme med ud og kigge på boligen, og vurdere hvilke udgifter der kan være hvis de forskellige elementer skal renoveres, bygges, eller istandsættes.

Gør brug af specialister

Når du står overfor et boligkøb kan der være mange juridiske faktorer der spiller ind, og dette kan være uoverskueligt for den almindelige danske at gennemskue. Derfor er det også altid en god ide at rådføre sig med en boligadvokat, som kan guide dig igennem junglen af regler, smuthuller, og gøre dit boligkøb for den bedst mulige, og mest trygge oplevelse for dig. Man skal huske at en boligadvokat er en uafhængig rådgiver, som har din bedste interesse og sørger for at du får juridisk sikkerhed. Boligadvokater kan også hjælpe dig med byggeri og entreprisesager, og sørge for at en eventuel erstatning kan blive en realitet for dig. Advokaterne kan også hjælpe ved forældrekøb, og kender alt til regler og love indenfor alle former for køb. Det samme gælder sælger der altid bør være i rådførsel med en ejendomsmægler, som også er specialiseret i at udfylde de nødvendige papirer professionelt og sikre at der ikke opstår komplikationer mellem sælger og køber, og er god til at agere mægler hvis dette skulle ske.