Den bedste solafskærmning til hus & have

Den bedste solafskærmning til hus & have

Selvom vi elsker sol, bliver vi også nødt til at skærme for den en gang imellem. Der er et hav af forskellige muligheder for solafskærmning til både hus og have, og det er værd at tænke over hvilke muligheder der passer bedst til dit hjem.

Markiser til den store terrasse

Markiser kan virkelig være med til at fuldende en terrasse, og er uundværlig hvis man aktivt vil bruge sin terrasse året rundt. Ikke nok med at de skærmer for solen på en helt anden måde end en almindelig parasol, så beskytter markiser også for regn og fugt, der gør at man bedre kan nyde de sene aftentimer.

En anden fordel ved en god og stor markise, er at den også skærmer for solen inde i huset, hvilket kan være rart, særligt hvis man har et sæt store vinduer med glasdør ud til terrassen. Her kan man give skygge og dække for den skarpe sol, uden at gøre brug af tunge gardiner. Samtidig giver man en blødere overgang mellem indendørs og udendørs, om man kan i højere grad bruge terrassen som en forlængelse af huset, i hvert fald så længe temperaturen tillader det.

Montering af markiser

For nogle kan det være en lidt uoverskuelig opgave at sætte nye markiser op, for hvordan skal markiserne sidde, hvordan skal man måle op og hvilke markiser er bedst? Montering af markiser, og særligt de store af slagsen, kan også nemt volde problemer og stort besvær. Heldigvis findes der fagfolk der kan vejlede og nemt måle op, levere og montere.

https://gardiner-efter-maal.dk/markiser/ kan du læse mære om markiser og få tilbud på markiser efter mål.

Solafskærmning på vinduer indendørs

Som tidligere nævnt, kan markiser være en god måde at skærme for den værste sol, når den står aller skarpest. Det er dog ikke altid nok, og nogle gange har man bare brug for at kunne lukke af. I dag findes der heldigvis mange forskellige løsninger på solafskærmning, og man kan sagtens komme uden om de tunge og kedelige gardiner som den eneste løsning.

Nye og bedre gardiner i hjemmet

Plisségardiner er i dag en populær og elegant måde at skærme af for solen på de indvendige vinduer. Udover de mange forskellige flotte designs de kan fås i, så giver plisségardiner en unik mængde kontrol over helt præcis hvor der skal skærmes af, da gardinerne kan trækkes op og ned, som det passer én.

Et alternativ til plisségardinerne, og en lidt mere permanent løsning er de klassiske persienner, som efterhånden også fås i mange forskellige størrelser, tykkelser og farver, fra de helt tynde og neutrale, til de større og mere markante. I samme boldgade har lamelgardinerne, som er en rigtig god løsning til især de helt brede vinduespartier.

Opmåling af solafskærmning

Fælles for alle typer solafskærmning er, at de kræver opmåling så de passer præcist til vinduerne. Der er super ærgerligt at bestille gardiner hjem, kun for at indse, at de lige er en centimeter for brede, så de lige akkurat ikke passer til vindueskarmen.

https://gardiner-efter-maal.dk/solafskaermning/ kan du læse meget mere om solafskærmning generelt og få viden om opmåling og montering af både gardiner og markiser.