Sådan forøger du værdien af dit hus

Sådan forøger du værdien af dit hus

Har du et mål om at sælge dit hus inden for den nærmeste fremtid? Så kan det være en rigtig god idé at undersøge mulighederne for, at renovere steder hvor værdien af huset for mindre penge kan forøges. I denne artikel tager vi udgangspunkt i de bedste steder du kan renovere eller tilføje, for at gøre dit salg af bolig større. 

Energirenovering 

 En af de måske mest graverende steder du kan forøge værdien af din bolig, er ved at kigge på dit energiforbrug. Er det højt? Hvis ja, så undersøg hvor varmen ”ryger” ud. Kig på jeres energikilde, jeres tag og vinduer. Der er rigtig mange steder, hvor man kan ændre energiforbruget. Det er måske lidt en stor opgave, så lige den her gang er det smart at planlægge renoveringen. Konvertering til naturgas, eller hulmursisolering giver rigtig godt på bundlinjen. Miljøet og det forbrug som kan påvirke vores planet, er i fokus. At energiforbedre er altså vejen frem. 

Haven

For mange husejere, er haven lidt glemt. Og specielt ved fremvisning og salg af sit hus. Men har du nyklippet græs, en swimmingpool der står snor lige, og velsorteret blomsterbede, så får man et helt andet førstegangsindtryk og helt sikkert også en forøgelse af sin bolig. Det skal ikke altid være så indviklet. Få styr på jeres havemøbler, giv det en tur med malerpenslen eller lign. Det hele gør en forskel.

Generel vedligeholdelse

Har du taget den værste tørn, og igennem ejerskab vedligeholdt dit hus, så står du i en virkelig god situation. Bolig vil formentligt få en god salgsvurdering fra en ejendomsmægler. Ofte er det de små ting der gør den største forskel. God vedligeholdelse signalerer over for købere, at der har boet nogen der tager sig af det, og der højst sandsynligt ikke vil være nogle graverende fejl og mangler. Fremstår dit hus vedligeholdt, så er det også nemmere at sig selv bo der for køberne. 

Byggetilladelser 

Har man lagt store planer om at renovere med henblik på at forøge værdien af sin bolig gennem f.eks. en tilbygning er det essentielt, at man har fuldstændig styr på den fornødne byggetilladelse. Og denne er ikke gratis. Afhængigt af hvor i landet du befinder dig, så kan det koste mellem 800 kr. til 20.000 kr. Så altid have det in mente i budgettet. Undersøg derfor din sag og planlæg frem. Derudover kan der være lang sagsbehandlingstid, hvilket uden tvivl kan sænke jeres ønske om at få solgt jeres hus.