Derfor skal du have et fyr med træpiller

Derfor skal du have et fyr med træpiller

Der er mange af os, som har et forældet fyr, der belaster miljøet meget mere, end hvad det egentlig kunne. Man kan dog relativt nemt og hurtigt skifte sit dårlige klimaftryk til noget, som er mere CO2-neutralt ved at skifte fra olie og gas til træ. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor man får det bedste træfyr og hvis det bedst kan betale sig klimamæssigt, men her er der nogle få tips og tricks til at få det bedste alternativ til de gamle fyr og hvorfor det er et træfyr.

Derfor er et træfyr overlegent

Et træfyr har den helt klare fordel over konventionelle fyr, at træpillerne er neutrale i forhold til klimaet. På den måde kan man fyre op for varmen om vinteren med god samvittighed og have godt med varme til de kolde vinteraftener. Fossile brændstoffer er derimod overhovedet ikke CO2-neutrale og derfor udleder man gasser, som er skadelige for klimaet, når man vælger et oliefyr eller et gasfyr. Der er selvfølgelig også en udledning af drivhusgasser, når man afbrænder træ, men træet har i sin levetid absorberet de selv samme drivhusgasser fra atmosfæren og deri er det neutralt i forhold til sin udledning.

Her skal du handle

Det er en god idé at finde en god forhandler, der fører de mest klimavenlige ovne, når man vil skifte til et træpillefyr og derfor kan det godt virke uoverskueligt at skulle igennem en masse forskellige modeller. Det kan være svært at orientere sig i den jungle det somme tider kan være at skulle vurdere både modeller og forhandler, når man er lægmand og derfor er det smart, at man kan springe over, hvor gærdet er lavest. Det kan du, hvis du leder efter en forhandler af de bedste modeller, der opererer i hele Danmark, for så kan du læse mere om træpillefyr her.