Solferie eller sommerhus i Danmark?

Solferie eller sommerhus i Danmark?

Sommerferien står for døren, solen skinner, og det er for det meste lækkert vejr uden for. Men det gør det samtidig endnu svære at bestemme sig. Solferie eller sommerhus i Danmark? For selv om det er 27 grader og høj sol i maj, fortæller vores erfaringer at det hurtigt kan ændre sig i Danmark, hvilket vil betyde en våd og grå sommer. Det kan derfor være et svært valg. Men vi vil gerne hjælpe dig med at få det bedste ud af det!

Sommerferien sydpå

Den lækre sydensol, brisen fra middelhavet, børnene der tuller rund i vandkanten, eller måske smagen af god vin. Sådan kunne den klassiske danske sommer se ud for mange. Men fly og hotel til diverse middelhavsdestinationer kan hurtigt blive en dyr affære, og hvad nu med alt det rod man skal igennem hvis de ikke snakker engelsk? Med solferien er du dog garanteret de dejligt varme temperatur, og oplevelser du nok ikke ville kunne få i Danmark. Det er derfor ikke en overraskelse at mange søger denne vej når sommermånederne nærmer sig, og ferielysten begynder at slå ind.

Men for rigtigt mange kan sommerferien sydpå være mere et spørgsmål om økonomi end om lyst, og selvom Danmark i solskin kan være nok så lækkert, så kan det også være svært at konkurrere med Sydfrankrig, Italien, eller en lækker lille græsk ø. Skal man gøre sommerferien sydpå billigere kan man derimod benytte sig at en række alternativer til den traditionelle charterrejse. Går man uden for de helt store charterbureauer som eks. Spies og Tui er der gode penge at spare, men så kræver det selvfølgelig at man står for hele planlægning selv, og at man er villige til at risikere lidt flere frustrationsmomenter. En anden mulighed er at benytte de gode danske sommermåneder hjemme i haven, og i stedet rejse lidt uden for højsæsonen, hvor flybilletterne er væsentligt lavere, og klimaet måske en anelse mildere.

Sommerferien i Danmark

Mange vælger også at bruge sommerferien rundt omkring i landet smukke egne, typisk tæt på kysten, og omgivet af den danske tryghed. Dette forgår typisk på en af landets dejlige campingpladser, i et lånt sommerhus, eller måske i et eget sommerhus? Ferien i Danmark kan være dejlig. Omgivet af familie og bekendte i trygge rammer, og tæt på mange af de gode danske oplevelsestilbud. Men ferien i Danmark kan også være forbundet med mange bekymringer, for hvad nu hvis det regner og blæser, og vi er tvunget til at sidde indenfor hele ugen? Heldigvis er der den store fordel ved sommerferie inden for landets rammer, at der typisk er mange penge at spare frem for et udenlandsophold, og så er de danske sommerhuse typisk velindrettede og med køkkengrej og andre fornødenheder nøjagtigt som du ville finde hos dig selv. Er du derimod den heldige ejer at de eget private sommerhus har du jo selvfølgelig altid helt styr på fornødenhederne, og at det ser ud ligesom du vil have det, og sommerferien i Danmark kan hurtigt gå hen og blive nået af det bedste. Desuden kan du også bedre vælge hvornår du vil være i sommerhuset, og du har derfor god mulighed for at se en del til den varme danske sommersol, og samtidig snige dig uden om regnvejret.

Sommerhuset har selvfølgelig den ulempe at man ikke oplever noget nyt hvert år, og det kan måske afskrække mange. Men har du først købt sommerhus behøver man jo ikke bruge hvert år i det, og over årene kan et sommerhus sågar også gå hen og blive en god investering.  Mange af udgifterne kan nemlig tjenes ind ved at leje huset ud til andre ferielystne gæster, hvilket kan gøres helt skattefrit op til 21.400kr årligt, hvis det gøre igennem et af de mange bureauer. Dertil kommer at afkastet fra en eventuel gevinst ved en værdistigning, som hovedregel også er skattefri. Alt dette gør at sommerhuset, for mange, nemt kan blive en bedre opsparing en end en pensionsordning.

Du kan altid tage et lån til sommerhus på hvor du også kan sammenligne diverse udbydere, så du altid er garanteret det bedste og billigste lån.