Det skal du gøre for at sove bedre

Det skal du gøre for at sove bedre

Du må aldrig undervurdere vigtigheden af en god nats søvn. Hvis du sover dårligt, kan det sagtens gå udover dit humør og din energi den efterfølgende dag. Hvis du derimod får den søvn, som du har brug for, vil du mere motiveret og klar næste dag. Har du somme tider svært ved at sove, er der nogle forskellige ting, du kan prøve at gøre for at ændre det.

Ligger du godt?

Som det allerførste er det rigtig godt at finde ud af, om du egentlig ligger godt i din seng. Har du den rette seng, der passer godt til dig og din krop? Eller har du den helt rigtige hovedpude og dyne? Hvis du ligger dårligt, kan det sagtens have afgørende betydning for, hvordan du sover om natten. Så skift det ud, som ikke duer for dig. Du kan finde din næste hovedpude her, hvis den du har nu ikke er god nok.

Få din krop til at slappe af

Når du skal blive bedre til at falde i søvn, går det ikke, at du går i seng direkte efter at have siddet i flere timer og arbejdet ved din computer f.eks. Du er nødt til at få din krop til at slappe af på en eller anden måde. Hvis du går i seng helt urolig eller stresset, kan du godt have svært ved at falde i søvn. Derfor er det en god idé at sidde og læse i en halv time, at tage et varmt bad eller sidde og høre noget afslappende musik, inden du skal sove.

Gør dig selv træt

Du kan forsøge at gøre din krop træt ved at dyrke motion f.eks. Hvis du bevæger dig meget i løbet af en dag, vil du også blive mere træt og aftenen. Derfor vil du også bedre kunne falde i søvn.