Hvad er et elektronisk låsesystem, og hvorfor er det smart?

Hvad er et elektronisk låsesystem, og hvorfor er det smart?

Når du benytter et elektronisk låsesystem, skal du ikke bruge en nøgle, som du kender den. Nøglen er et nøglekort eller en nøglebrik, som registreres elektronisk. Du placerer din nøglebrik på sensoren, og der bliver låst op for dig.

Vi kender alle frygten for at smide en nøgle væk, da det vil give støre økonomiske konsekvenser, da låse og nøgler skal skiftes ud. Derudover er der det store besvær med at få en låsesmed på opgaven, og den utryghed der kan være i perioden mellem den gamle og den nye lås. Med en nøglebrik kan den frygt være fortid. Fordi nøglen registreres elektronisk, kan du selv sørge for at lukke for effekten af den, og på den måde sørge for, at den konkrete nøglebrik, der er væk, kan gøres ubrugelig.

Kan jeg få flere nøgler?

På samme måde som du kan lukke for virkningen af en nøgle, kan du nemt få flere nøgler, hvis det skulle blive nødvendigt. Det elektroniske låsesystem er pt ikke så udbredt til private, og det er da også mest boligforeninger osv., der gør brug af systemet. Men det kunne give en god frihed og tryghed som privatperson at vide, at man selv er herre over sit låsesystem. Hvis du har børn, du ved har svært ved at holde styr på nøglerne, kan det eksempelvis give en ro at vide, at man blot kan ”slukke” for den tabte nøgle. Klik her for at læse mere.

Få elektronisk låsesystem i din opgang

Måske bor du i et område, hvor indbrud sker ofte. Nordsjælland er for eksempel et område, der lider under mange indbrud. Bor eventuelt du til leje i Valby, på Frederiksberg eller i Storkøbenhavn, kan du muligvis tale med din udlejer om at få elektronisk låsesystem og på den måde føle dig mere sikker med hensyn til værdier i opgangen. Her er det dog din udlejer, der står for at kode nøglerne og ikke dig selv.