Få VVS-problemerne i din bolig afhjulpet

Få VVS-problemerne i din bolig afhjulpet

Der kan opstå mange forskellige problemer med både VVS eller med kloakken i din bolig, og det kan nogle gange være en svær opgave at skulle vurdere, om det pågældende problem er noget du selv vil kunne ordne, eller om du eventuelt skal opsøge professionel VVS nær Billund, Vejen, eller hvor du ellers befinder dig i landet. For eksempel kan du opdage at afløbet i din brusekabine har en fæl lugt af kloak, at toilettet ikke længere kan skylle ud, eller måske et helt andet problem i forbindelse med VVS.

Disse problemer kan opstå i din kloak

Der kan opstå mange forskellige problemer i din kloak, som vil kunne afhjælpes for forskellige måder. Der kan for eksempel ske det, at din kloak er underdimensioneret, hvor den i perioder ikke helt kan ”følge med” hurtigt nok, og få al vandet ledt væk igen. Det kan også være at rødder fra træer eller buske uden for dit hus, som gror i nærheden af dine kloakledninger, er ved at gro ind i samlingerne og eventuelt vokser sig store inde i rørene. Et andet problem, der kan opstå i din kloak, kan være at et af rørene i kloakken er knækket eller er i stykker på en anden måde, sådan at spildevandet kan sive ud af rørene.

Sådan afhjælper du det

Det kan være en god idé at benytte dig af en svupper eller af kloakrenser, hvis din kloak er tilstoppet. Hvis din håndvask eller din køkkenvask er stoppet, kan det også være en god idé at tage vandlåsen op og rense den grundigt for fedt, sæberester, hår, rester af mad, eller hvad der ellers kan samle sig og medvirke til at vandet strømmer dårligere igennem. Dette kan også være en god idé at gøre i dit bruseafløb, da der særligt her samler sig både hår og sæberester.