Har dit hus dårligt indeklima?

Har dit hus dårligt indeklima?

Rigtig mange huse har dårligt indeklima. Dug på ruderne, fugtige vægge og vind, der suser gennem vinduerne og loftet, har desværre rigtig mange negative konsekvenser for dit hus. Svamp har optimale forhold i fugtige og kølige rum, og det kan også betyde en del for dig og de andre, der bor i huset. Ud over at træk kan føre til snue, så kan sådan noget som skimmelsvamp blandt andet give allergi.

Nogle af de tydeligste tegn på, at indeklimaet ikke er, som det skal være, er kulde. Uanset hvor meget du skruer op for varmen, så føler du alligevel, at tæer og fingre er ved at fryse af. Stearinlys, hvor flammen blafrer foran vinduet, er et tydeligt tegn på, at isoleringen i vinduet ikke er tilfredsstillende, og iskolde vægge er en indikation for, at selve huset heller ikke er tilstrækkelig isoleret. Et sted, hvor det ikke er så nemt at se, er loftet. Det er de færreste, der bruger loftet, hvorfor det sjældent bliver opdaget, at der er noget helt galt. Alligevel er det en rigtig stor synder, når det kommer til dårligt indeklima. Et loft, der ikke er isoleret godt nok, lader nemlig al varme sive direkte ud gennem sprækker og revner.

Få et bedre indeklima, og spar på varmeregningen

Et af de mest effektive steder at isolere er derfor loftet. Og hvorfor er loftisolering så effektivt? Varme vil til enhver tid stige opad. Er dit loft derfor ikke isoleret, vil varmen ryge direkte ud. Så kan man virkelig tale om at fyre for gråspurvene.

Så skal indeklimaet forbedres i dit hus, er loftisolering altid et godt sted at starte. Med det samme vil du kunne mærke forskel, og selvom det måske er en stor post nu og her at skulle af med, så vil det kunne betale sig. Med en god isolering kan du nemlig holde varmen i dit hus, hvorfor du hurtigt vil kunne se frem til en noget mindre varmeregning.