Sådan laver du et køkken på budget

Sådan laver du et køkken på budget

Går du og drømmer om et helt nyt køkken i din bolig, men synes du det er en dyr og uoverskuelig omgang, så er du landet det helt rigtige sted. For selvom den helt store tur ofte er den løsning, som står forrest i køen, så er der andre måder, hvorpå du både kan spare tid og penge. Du slipper for at undvære dit køkken og finde dyre håndværkere til at gøre arbejdet for dig. I stedet for kræver det nogle mindre justeringer og de rette valg, hvis du gerne vil give dit køkken et helt nyt look. Vi kommer med tips til, hvordan du kan lave et nyt køkken på budget, så du også kan have penge til så meget andet.

Skift bordpladen ud

Måske du bare går og drømmer om lidt forandring i dit køkken, og her kan bordpladen ofte være vejen til et helt nyt look i køkkenet i din bolig. Bordplader kommer i mange forskellige materialer, farver og tykkelser, og bordpladen er afgørende for det look, som dit køkken har. Vælger du at skifte din bordplade ud, får du muligheden for at ændre meget i køkkenet for få penge, og især hvis du finder din bordplade det rigtige sted. Der er nemlig gode muligheder for at finde billige bordplader rundt omkring på nettet og hos nogle forhandlere.

Nye farver

Når det gælder køkkentrends, så er du måske en af dem, der før i tiden valgte det blå eller mørke køkken, der i dag ikke er helt så moderne. Det kan også være, at du vil den anden vej rundt og have lidt mere farve ind i køkkenet. En billig løsning er her, at du giver dine køkkenlåger en omgang maling. Det kan være med til at give dig et helt nyt køkken, og hvis du tilmed vælger nye greb til, så kan du få et topmoderne køkken til næsten ingen penge.

Ned med skabene

Denne løsning kræver en smule mere tid end de to andre, men til gengæld får du her valuta for dit arbejde. Overskabe kan være tunge og kedelige at se på, og har du dem i dit køkken, så kan du overveje at tage dem ned. Mal væggen i stedet for, og sæt nogle lange hylder op, hvorpå du kan sætte dit porcelæn og andre fine ting. Det vil give langt mere luft i køkkenet, og så skaber det en helt anden dynamik i rummet.