Har du overvejet at få et stråtag?

Har du overvejet at få et stråtag?

Er du i gang med nybyggeri eller renovering af en ejendom, så skal der muligvis træffes beslutning om, hvilken type tag, boligen skal have. En mulighed de fleste glemmer at tænke på er stråtag. Indrømmet det er ikke en type tag, der passer alle slags huse. Et moderne typehus med et stråtag vil nok være lige kreativt nok. Men der findes mange ældre huse, der er bygget i en stil, hvor et stråtag vil passe flot ind. En del af disse huse har måske endda oprindeligt været stråtækt. Ligeledes kan nybyggede huse sagtens være i en stil, der passer godt med denne type tag.

Smukt og klimavenligt

Et stråtag er en smuk og klimavenlig løsning, der tager udgangspunkt i lokale produkter og lokal arbejdskraft. Lokalt er her tolket lidt bredt, da det er et specialiseret håndværk, der ikke nødvendigvis tilbydes i ens umiddelbare nærområde. Alt andet lige så er det meste forholdsvis lokalt, når vi er her i dejlige men lille Danmark. Vi kan trods alt nå fra den ene ende af landet til den anden på ganske få timer. Så begrebet lokalt er et forholdsvis bredt begreb. Det, der er lokalt for tagtækning er ikke nødvendigvis lokalt for jordbær eller kartofler.

Unikke løsninger

Med et tækket tag er det muligt at få et unikt stråtag. I Jylland og på Fyn kan man for eksempel læse mere hos Dan Tæk om stråtag og andre tækkeopgaver. Har man ikke lige et hustag, der skal tækkes, så er drømmen om et stråtag stadig mulig. Man kan for eksempel få et stråtag på brændeskuret eller i noget mindre format på fuglehuset. Der findes masser af muligheder for stråtækning, der ikke nødvendigvis involverer et hustag. Kun fantasien sætter grænser. Stråtækning er et fantastisk gammelt håndværk, der heldigvis lever i bedste velgående den dag i dag.