Hvilken facade skal du vælge til dit hjem?

Hvilken facade skal du vælge til dit hjem?

Det er dejligt at have et pænt hus at kigge på, derudover skal du naturligvis beskyttes mod både vind og vejr. Der er stor forskel på facader, og hvor tykke de er, men det er en god idé at vælge en facade, som er holdbar, og derved kan holde i mange år.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge facade?
Det er meget individuelt, når du skal have lavet facaden på dit hus, det er derfor meget op til dig, hvad det er for en facade, du ønsker dig. Du kan kigge på, hvordan din stil er, og hvilken type hus du har. Hvis du har en murstensvilla, så ville det se underligt, hvis den pludselig fik en træfacade. Udover at tage højde for husets stil, så skal du også tænke over, om den facade du overvejer blot er et modefænomen? Hvis den er det, så er det bedre, at du vælger en mere sikker løsning, så dit hus også er attraktivt på et senere tidspunkt. Hvis du bor i Roskilde, Lejre eller Frederikssund kan du her få hjælp til facaderenovering til dit hjem.

Hvilke facader kan du vælge imellem?

Du kan vælge imellem mursten, træ, gasbeton og fibercementplader. Der er fordele og ulemper ved alle valg. Mursten og træ er klart de mest brugte facader. Fordelene ved træ er, at du kan skifte farve på huset, hvis du pludselig ønsker det, derudover giver det en meget hyggelig stemning. Ulempen er at der ved træ ligger et stort arbejde i at vedligeholde facaden. En murstensfacade er lettere at have med at gøre, når det kommer til vedligeholdelse. Ulempen er, at når først du har valgt farven på murstenene, så kan den ikke ændres, du har selvfølgelig mulighed for at male facaden, men det er langt mere omstændigt, end hvis du vælger træfacaden.

Bedre Hus og Have er skabt for at give dig inspiration samt guides til huset og haven. Jeg har mere end 300 online artikler bag mig og er udpræget hobbymand trods min akademiske uddannelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*