Hvilken håndværker skal jeg bruge?

Hvilken håndværker skal jeg bruge?

Der findes mange forskellige områder inden for håndværkerfeltet, som hver især har deres egne kompetencer og kan bruges til forskellige problemer. Det kan nogle gange være svært at finde rundt i de forskellige fagtermer; hvem skal du bruge, når en væg skal nedrives, og hvem skal du ringe til, når man gerne vil have installeret en kakkelovn? Nogle professioner dækker bredere felter og har egentlig ikke faste opgaver – f.eks. tømreren, hvilket ikke er en beskyttet titel, så alle kan i princippet kalde sig tømrer. Derfor skal du også være opmærksom på kvaliteten af den tømrer, som du hyrer. Det er bedst at holde sig til etablerede og professionelle tømrer, som du b.la. kan finde her. Det gælder også de andre ubeskyttede titler.

Hvilke håndværkere findes der?

Der findes som sagt mange forskellige slags håndværkere, der håndterer forskellige slags opgaver, hvor nogle af dem ikke kræver en uddannelse, for at kunne kalde sig f.eks. tømrer. Disse håndværkertyper er:

  • Smed – står blandt andet for at sikre og støbe til altaner, stålkonstruktioner og stilladser.
  • Maler – når diverse overflader, vægge og lignende skal males.
  • Murer – Murerens arbejder går ud på at skabe eller holde ler/stenkonstruktioner ved lige, generelt set.
  • Snedker – kreerer objekter af organisk materiale som f.eks. vinduer.
  • Tømrer – arbejder også med træ, dog i et større og mere bredt omfang.

De beskyttede, autoriterede titler er:

  • Elektriker – arbejder med mange slags elinstallationer og andet bearbejdning af el. Hvis du skal have flyttet kabler, lavet ny stikkontakt eller have fikset et elektrisk kredsløb, skal du have fat i en elektriker.
  • Kloakarbejder – som navnet hentyder til, arbejder de med kloakken. Det kan være et ødelagt afløb eller etableringen af dræn.
  • Vvs-arbejder – denne profession arbejder med v, v og s (vand, varme og sanitet). Mest hyppigt drejer det sig om objekterne på badeværelset som toilettet og håndvasken.