Hvornår bør man vælge en luft til luft-varmepumpe?

Hvornår bør man vælge en luft til luft-varmepumpe?

Hvis du har besluttet at købe en varmepumpe, er der flere ting, der skal tages op til grundig overvejelse. Derfor er det også meget vigtigt, at du vælger med stor omhu.  Hvis du ikke gør det, er der en risiko for, at du ender med at købe en forkert varmepumpe.

Hvad der dog er særligt vigtigt at overveje, er typen af varmepumpe. Du skal nemlig overveje, om du skal købe en luft til luft- eller luft til vand-varmepumpe. Begge dele har fordele og ulemper, hvorfor det rette valg afhænger af dit formål og dine behov.

Luft til luft-varmepumpe er god til sommerhuset

En luft til luft varmepumpe giver typisk god mening at vælge, hvis du leder efter en varmepumpe til dit sommerhus. Det skyldes, at den egner sig bedst til formål, hvor det ikke er meningen, at den skal være tændt hele tiden.

Hvis du bruger den i et sommerhus, skal den nemlig kun være tændt, når du er i sommerhuset. Hvis du er det ofte, er det dog værd at overveje andre løsninger. Bruger du det derimod kun i ny og næ, kan det være en god løsning med en sådan varmepumpe.

Kan også bruges i din primære bolig

Det er vigtigt, at du er klar over, at en luft til luft-varmepumpe ikke kun kan bruges i sommerhuset. Der er nemlig rig mulighed for også at bruge den i din primære bolig. Her vil du dog næppe kunne bruge den som din primære varmekilde.

Årsagen til dette er, at den ikke er kraftfuld nok til dette. Har du derimod et lokale i din lokale, du vil have opvarmet, kan det være en god løsning. Det samme gør sig gældende, hvis du f.eks. vil have yderligere varme i et bestemt lokale i huset.

Kan kun sjældent bruges som primær varmekilde

Er du på jagt efter en primær varmekilde? I så fald er det ikke sikkert, at du skal have fat i en luft til luft-model. Det vil kun være i tilfælde af, at du skal bruge den i dit sommerhus, at det kan svare sig at vælge den som primær varmekilde.

Hvis du er på jagt efter en varmekilde til dit hus eller anden form for primær bolig, det vil det som regel være bedre med en luft til vand-varmepumpe. Den er nemlig mere kraftfuld, og egner sig derfor bedre til at blive brugt til dette formål.