Inspiration: Udlej din bolig, mens du er på ferie

Inspiration: Udlej din bolig, mens du er på ferie

Et stigende antal danske boligejere udlejer deres private hus eller lejlighed, når de selv er på ferie. Du har nu mulighed for at gøre dem kunsten efter, hvis du vel at mærke ejer (og ikke blot lejer) din bolig.

Har du planlagt en længevarende rejse, og synes du ikke, at din bolig skal gå til spilde i denne periode, så kan du med god samvittighed leje den ud. Der er mange fordele ved at udleje egen bolig, så du bør give det en chance.

Trin 1 – Bestil din drømmerejse

Det første du skal gøre er at bestille din drømmerejse, så du snart kan rejse væk fra det kolde nordiske klima. Der er rigtig mange sydlige destinationer, der er værd at besøge, men du har måske allerede lagt dig fast på en destination?

Malta er en af de destinationer, som vi danskere er glade for at rejse til, når vi har brug for en pause fra den hektiske hverdag. Denne sydeuropæiske ø vil helt sikkert falde i din smag, hvis du er til blå laguner, blå himmel, gyldne sandstrande og enestående natur. Malta byder på intet mindre end 3.000 solskinstimer om året, så du skal nok blive solbrun.

Er du klar til at bestille din drømmerejse, så find rejser til malta og få klaret bookingen allerede i dag.

Trin 2 – Få lavet en kompetent boligvurdering

Før du sætter en masse forskellige tiltag i gang, bør du få lavet en kompetent boligvurdering, så du kan blive klogere på, hvor høje lejepriser du kan tillade dig at opkræve. Du kan som uerfaren boligudlejer risikere at brænde fingrene, hvis du ikke er opmærksom på de tilstedeværende faldgruber. Netop derfor bør du få lavet en aftale med et ejendomsfirma med speciale i boligudlejning. Er du interesseret i at leje din bolig ud til turister, når du selv er på en længevarende rejse, så find boligudlejning her.

Når du skal være boligudlejer, bliver du tvunget til at forholde dig til en masse ting, som du måske ikke tidligere har gjort dig tanker om. Du skal bl.a. være bekendt med, hvilke fysiske krav der stilles til din bolig, ligesom du bør undersøge, hvordan din forsikring dækker.

Øvrige gode tips vedr. udlejning af privatbolig:

  1. Få taget gode, skarpe og vellignende billeder af din bolig
  2. Investér i ekstra madrasser og sengetøj
  3. Sørg for at gæsterne har adgang til WiFi (uundværligt i vores tidsalder)
  4. Svar hurtigt på henvendelser
  5. Undgå at sløse med rengøringen (lejerne forventer at ankomme til et rent hjem)