Sådan gør du hus og have klar til vinteren

Sådan gør du hus og have klar til vinteren

Den første efterårsmåned er ved at nå sin ende, og der er snart kun to måneder til, at vi når vintersæsonen. Det er derfor tid til at begynde at gøre hus og have klar til vinteren. Der er mange ting du kan overveje at gøre, for at sikre haven og huset mod det kolde vejr. Der kommer et par idéer her, til hvad du kan gøre, for at hus og have bliver klar til vinteren.

bolig

Tag potter og havemøbler ind

Det første du skal gøre, for at gøre haven klar til vinteren, er at tage havemøbler og potter ind. Du kan lige så godt tage havemøbler ind, så snart du ikke sidder ude i haven mere. Når det først er ved at blive koldt, er det sværere at tage sig sammen til at gå i haven og få møblerne ind, så når du ikke bruger dem længere, er der ingen grund til at vente med at få dem indendørs.

Når du tager havemøblerne ind, kan du i samme omgang, tage de krukker der ikke er frostsikre ind. Krukker der ikke er frostsikre vil med stor sandsynlighed flække, hvis de bliver udenfor, når frosten sætter ind.

Hvis du ikke har mulighed for at opbevare potter indenfor, kan du opbevare dem i et skur udenfor. Det er bare en god idé så at tømme dem for jord, fordi der så er en mindre risiko for, at de går i stykker.

Giv træværk oliebehandling

Hvis du har et plankeværk, eller andet i din have der er lavet af træ, bør du overveje at give det en gang træbeskyttelse og evt. noget olie, inden det bliver for koldt.

Hvis du sørger for at beskytte træet med træbeskyttelse, er der en chance for at det holder længere, og det er dermed en investering i det lange løb.

Har du købt en ny bolig, men ikke et helt nyt hus, fx et dødsbo er det altid en god idé at give træværk en behandling, da du ikke kan være sikker på, hvornår det sidst er gjort.

Rens tagrenderne

I løbet af efteråret, er det også en god idé, at rense tagrenderne for snavs og blade. Hvis du ikke renser tagrender for blade, om efteråret, når alle bladene er faldet, risikerer du at tagrende stopper til, og vandet løber ud over kanten på tagrenden.

Faren ved at vandet løber ud over kanten, er at det kan ramme facaden på huset og gøre skade der. Hvis du har store træer omkring tagrenden, og der lander mange blade i tagrenden på grund af dem, kan du overveje at beskære træerne, så nogle af de grene der er over tagrenden kommer væk.

Tjek facaden på huset for skader

En sidste ting, som vi vil råde dig til, at gøre for at dit hus er klar til vinteren, er at tjekke facaden for skader. Du kan tjekke efter skader ved at kigge efter, om der er synlige revner eller sprækker et sted på facaden. Hvis du finder en revne eller sprække, kan det være svært at vurdere hvor stor en skade det er, og du kan derfor søge hjælp hos polske håndværkere. En håndværker kan komme og kigge på skaden og fortælle hvor meget det vil kræve at få det lavet, og også give dig en ca. pris på arbejdet.

Hvis du følger de råd, der er givet her, bliver du uden tvivl mere klar til vinteren og de kolde måneder.