Kom helt med på hus og have til foråret

Kom helt med på hus og have til foråret

Det er igen blevet forår, og det betyder, at der venter hus- og havejerne en masse dejlige måneder. Der venter dog formentlig også en masse arbejde, som skal gøres, før man bliver helt klar til de varmere måneder. Denne tekst giver dig et lille overblik over, hvor du med fordel kan gå i gang.

Hvis du gerne vil føle dig helt klar til foråret og sommeren, skal du selvfølgelig også gøre en indsats, når det kommer til alt det praktiske arbejde. Det bliver sjældent rigtig godt, hvis man ikke lægger noget energi i det, så din fornemmeste opgave er at overskueliggøre, hvordan du kommer bedst muligt i mål, og hvor langt i mål du ønsker at komme.

Indretning

Indvendigt i huset er det ikke sikkert, du ønsker så mange forskelle fra årstid til årstid. Der kan dog sagtens laves lidt om, når det bliver varmere, fordi lyset blandt andet har en masse at sige. I de kolde månederne er det afgørende, at man får mest muligt lys ind, fordi solen står lavt og er fremme i færre timer. Om sommeren kan det godt være lidt det modsatte fokus, man skal have. Sørg for, at du indretter sådan, at du selv kan kontrollere dit lys. Det giver nogle mere behagelige dagstimer.

Det kan være en fordel at søge noget inspiration i blade eller hjemmesider. Her kan du læse om god indretning fra firmaer, som har erfaringen med sig. Det kan du blandt andet gøre på www.stilit.dk.

Gardiner

Gardiner er selvfølgelig også vigtige at have et øje for, når man skal have styr på hjemmet. Måske er det tid til at købe nye hele vejen rundt, og så er det altså vigtigt at finde de rigtige. Gardiner kan få en stor betydning, fordi de både hjælper dig, når lyset er for skarpt, og de giver dig noget ro og privatliv, når det er nødvendigt. Samtidig kan de være superflotte, og de kan give hjemmet et personligt præg, om man ønsker det. Tag fat i en gardinspecialist, som kan hjælpe dig med at finde de helt rigtige. Se mere hos www.botex.dk.

Haven og terrasse

Alt det udenfor er et vigtigt punkt, når vi nærmer os sommeren. Der bliver brugt mange timer på terrasserne og haverne rundt omkring, og det stiller for mange også nogle krav til, at tingene spiller. Terrassen handler meget om hygge, og at der er mulighed for at kunne slappe bedst muligt af. Der skal også være god plads, hvis man ønsker gæster forbi, og derfor er terrassen det omdrejningspunkt, som stuen kan være om vinteren.

Haven er selvfølgelig også vigtig, fordi den skal være klar til sjov og leg og måske se flot ud.