Gode råd til maling indendørs

Gode råd til maling indendørs

Hvis du overvejer at ”lege” maler for en stund, fordi du har steder i boligen, som skriger efter ny maling, så kan du her få nogle råd til, hvordan det skal udføres her.

bedrehusoghave

Malerarbejde er faktisk ikke så nemt, som du måske går og tror – i hvert fald ikke hvis du vil have et flot resultat – og hvem vil ikke det? Det kræver en del forbedringstid og materialer. Hvis du allerede nu kan sige, at du ikke har mod på det, så kan du kontakte et malerfirma, som Malermester Bo Rasmussen, som holder til i Odense på Fyn. Men hvis du ikke lyder skræmt, kan du læse videre herunder.

 

Beskyt møbler og andre dyrebare ting

Har du planer om det store malerarbejde af vægge og lofter, er det vigtigt, at du forholder dig til det inventar, du har i rummet. Enten skal du skaffe møbler, hylder på vægge, lamper og andet ad vejen, eller også skal du beskytte dem. Det kan du blandt andet gøre med plastfolio henover dem.

 

Derudover bør du dække godt af der, hvor du ikke ønsker, der skal havne maling. Maler du kun paneler og karme, kan du bruge malertape for at undgå at ramme vægge. Skal du derimod male vægge og ikke karme og paneler, kan du tape papir fast på disse for ikke at ramme det. Hvis du maler loftet, bør du lægge plastfolio på gulvet, så du undgår malerpletter.

 

Selve malerarbejdet

Hvis du skal male lofter, skal du starte med en pensel, hvor du maler hjørner og kanter. Herefter skal du have fat i en stor rulle, hvor du kan male de store dele af loftet. Den anbefalede maleteknik er at starte i zigzag-bevægelser og efterfølgende i samme retning. På den måde fordeles malingen jævnt. Gentag dette når malingen er tør.

 

Ved maling af vægge skal du ligeledes starte med den lille pensel i hjørnerne. Og så tager du den store rulle igen. Sørg for, der er nok maling på rullen. Se hvor godt malingen dækker og bedøm selv, om den trænger til en tur mere.