Kom tidligt i gang med din erhvervsflytning

Har du udsigt fra dit skrivebord til solnedgangen over byens tage? Eller er det snarere en lidt kedelig væg eller en radiator, der er det første der fanger dit blik, når du løfter det fra skærmen. Og hvor trangt sidder du egentlig, og hvem er det, du lige har omkring dig? Spørgsmål som disse fylder meget i enhver medarbejders hverdag, hvor placeringen af ens skrivebord, næsten betyder lige så meget for ens selvværd og oplevelse af succes, som adressen på og indretningen af ens private bolig. Der er med andre ord store følelser på spil, og en ringe udtænkt plan for placeringen af medarbejderne med klar opbakning fra firmaets ledelse er bare en af de mange ting, som kan give kæmpe problemer og risiko for dyre forsinkelser i forbindelse med en erhvervsflytning.

Kom tidligt i gang

De mange mulige flytteproblemer skal løses så tidligt som muligt, helst længe før flytningen overhovedet finder sted. Og det gøres bedst ved at komme i gang med planlægningen af den kommende flytning så tidligt som muligt. Allerede ved de første besigtigelser af de nye lokaler, bør de flytteansvarlige have adgang til detaljerede plantegninger med klare markeringer af elinstallationer, lagerplads, kopirum mv. Kombineret med adskillige besøg i de nye lokaler, vil der bl.a. være grundlag for at organisere placeringen af arbejdsstationerne så optimalt som muligt. Både i forhold til at sikre effektive arbejdsprocesser, men også med henblik at udnytte det nye domicils mulige herlighedsværdier og reducere de eventuelle gener mest muligt.

Fungerer receptionsområdet

Den tidlige analyse af de nye lokaler giver også mulighed for at identificere andre vigtige spørgsmål. Hvordan fungerer receptionsområdet? Er der store åbne områder, man med fordel kan dele op i mindre både hyggeligere og funktionelt mere effektive enheder? Hvis det er tilfældet så sørg for at få enten udlejeren til at stå for forbedringerne, eller få selv bestilt håndværkerne og gennemført projekterne i god tid før den store flyttedato nærmer sig.

Lokalkendskab

Vigtigt for en god erhvervsflytning er også at få taget kontakt til et professionelt flyttefirma så tidligt som muligt i processen. Også gerne en som kender dit nærområde omkring København, Gentofte og Rødovre, som bl.a. vil kunne identificere det optimale flyttetidspunkt ud fra faktorer som trafik, lokale parkeringsregler og andre væsentlige elementer.