Luftfiltrering i hjemmet giver et sundt indeklima

Luftfiltrering i hjemmet giver et sundt indeklima

Selvom man måske ikke ved det og lægger mærke til det, vil der i mange huse være uønskede partikler, som kommer ind eksempelvis via. boligens eventuelle ventilationsanlæg. Det kan være svært at komme dette til livs, hvis ikke man har et godt filter i ventilationsanlægget. Et luftfilter vil filtrere alle de uønskede partikler fra, således man får et bedre indeklima i hjemmet. Der er flere forskellige ting, man skal være opmærksom på, inden man erhverver sig et luftfilter til sit anlæg, således man finder frem til det rette filter.

Find det rette luftfilter til dit anlæg

Først og fremmest er det vigtigt, at man køber et nyt filter i forhold til den model eller type af anlæg, man har, da man herved sikrer sig, at det nyerhvervede luftfilter passer i det anlæg, der er i boligen. Det kan eksempelvis være, at man har et Genvex anlæg, hvorfor det kan være en fordel at finde et filter, der også er udviklet samt produceret hos den same producent, da man herved sikrer sig, at filtrene passer. Herudover findes der forskellige filtre, som kan filtrere forskellige typer af partikler fra, og vælger man eksempelvis et filtersæt med G4 filtre, vil man få et indeklima uden de almindelige støvpartikler i luften. Det kan også være, at man selv eller andre i husstanden lider af pollenallergi, hvilket kan være ganske generende på mange forskellige punkter, når man er uden for. Det kan dog også være generende for nogle, når de kommer inden for, da partikler indeholdende pollen også kan trænge ind i boligen via ventilationsanlæg. I et tilfælde som dette kan det være en fordel, at man erhverver sig F5 eller F7 pollenfilter, der kan sortere pollen fra i luften, hvormed man kan blive fri af sin pollenallergi inden for.

Hvordan og hvor ofte bør man udskifte filter til anlæg?

Hvor tit man skal udskifte filtre i anlæg handler en hel del om, hvilke filtre man har, da eksempelvis G4 filtrene fra Genvex skal skiftes en gang hver tredje måned, mens der findes andre filtre, der blot skal skiftes en enkelt gang årligt. Det er også noget, man kan tage med sig i overvejelserne, når man skal have valgt et nyt filter til anlægget. Hvis man eksempelvis gerne vil have et filter, der sjældent skal udskiftes, kan det være en fordel at finde et filter med længere holdbarhedstid.

Lyder filter til anlæg som noget for dig? Klik her for at se mere.