Nyd livet lidt ekstra med en ny terrasse

En terrasse giver plads til at nyde dagene på en helt ny måde. Terrasser kan spores tilbage til forhistorisk tid, hvor folk har nydt godt af det ekstra rum til samvær og hygge. Terrassen er havens vigtigste mødested, og vælger du at bygge en ny terrasse, er det samtidig en økonomisk og æstetisk investering i dit hus, som uden tvivl vil falde i god jord hos familien.

Forskellige terrassetyper og materialer

Terrasser kan udformes i adskillige varianter alt efter ønske. Mange terrasser ligger i niveau med haven og kan bestå af mange forskellige materialer. Du kan i princippet anlægge denne type terrasse selv, hvis du har en smule håndværksmæssig erfaring. Ønsker du i stedet en overdækket tagterrasse eller en terrasse hævet på stolper, er det ofte hensigtsmæssigt at søge professionel hjælp hos en dygtig og erfaren tømrer. De mest anvendte materialer til terrasseudbygning er sten og træ. Sten og fliser er ganske egnede til en terrasse, der ligger i niveau med haven. Sten har den fordel, at det er mere holdbart end træ og kræver samtidig mindre vedligeholdelse. Skal terrassen op i højden, er det sandsynligvis en god ide at benytte sig af træmateriale. Træ har et lidt blødere udtryk end sten og er generelt lettere at arbejde med. Da det kan bearbejdes i højere grad, giver det samtidig rum til større kreativitet. Til gengæld er det som sagt mindre holdbart end sten.

Undgå de typiske faldgruber

Inden du giver dig i kast med terrasseudbygningen, bør du overveje en række forskellige forhold. På den måde undgår du de typiske terrassefælder. I første omgang er det en god ide at skimme lovgivningen på området (den er ikke så omfattende). Derefter bør du overveje terrassens udformning ud fra husets arkitektur for at finde den mest passende løsning. Derefter bør du overveje terrassens placering. Underlaget skal være jævnt, så terrassen ikke bliver ustabil. Det er også vigtigt, at placeringen passer i forhold til ønsker omkring sol og læ. Selvom der skal være plads til gæster, er det væsentligt, at terrassen ikke bliver for stor, da det kan give problemer med for meget vind. Der er altså generelt en del overvejelser forbundet med terrasseudbygning. Bor du i nærheden af Herlev, kan du finde både vejledning samt et uforpligtende tilbud på en ny terrasse her.