Reparer dine stenslag, før de koster kassen

Reparer dine stenslag, før de koster kassen

Når din bilrude får et stenslag, kan det være fristende bare at se det som en ubetydelig bagatel, som kun har gjort din bilrude en smule grimmere at se på. Det kan være farligt for din pengepung at tænke på denne måde, for i værste fald kan et stenslag betyde, at du bliver nødt til at skifte din rude ud, eller at du ved bileftersyn ikke får godkendt din bil. En reparation af stenslag koster dog ikke en bondegård, og derfor kan det være en god idé at tage reparationen i opløbet.

reparation-af-stenslag

Det værste, du kan gøre i en situation med stenslag, er at tage sagen i egen hånd. Du skal derfor ikke finde tapedispenseren frem og begynde at lappe din stenslagsramte bilrude. Tanken om at spare penge ved selv at reparere stenslag kan være tillokkende, men du risikerer at få en bøde, hvis repræsentanter fra de danske bilmyndigheder vurderer din forrude til at være for beskadiget til at være forsvarlig. Ved at lade et professionelt værksted reparere stenslaget får du en korrekt og fyldestgørende reparation udført af professionelle fagfolk. Når du vælger at få ordnet din beskadigede rude hos et autoværksted, foregår reparationen i et mørkt men tørt rum med en temperatur på 20 grader. Disse forhold er for at sikre, at reparationsvæsken virker optimal.

 

På et værksted kan du også få repareret forskellige størrelser stenslag. Er stenslaget mindre end 2 cm i diameter, og er det placeret 5-10 cm fra forrudens kant, bør det ikke være noget problem at reparere stenslaget. Nogle værksteder tilbyder garanti på reparation af stenslag. Ofte betyder det, at hvis du ikke får din bilrude godkendt i forbindelse med bileftersyn, efter du har fået repareret stenslaget hos værkstedet, så tilbyder selvsamme værksted en form for økonomisk kompensation i forbindelse med nye reparationer, hvis du for eksempel ved synet blev påbudt at få udskiftet bilruden.

Hos værkstedet THIEMANNKOK koster en reparation af stenslag for eksempel 350 kr. inkl. moms, og reparationen tager ca. 15 minutter. Hos værkstedet behøver man heller ikke booke en tid til reparation, og du skal derfor ikke undvære din bil i længere tid. THIEMANNKOK er også et eksempel på et værksted, som tilbyder synsgaranti. Hvis din rude ikke bliver godkendt ved syn, efter din bil har været til reparation hos THIEMANNKOK, så fratrækker de reparationen, når de skal montere en ny rude i din bil. Værkstedet tilbyder også forebyggende stenslagsplaster, som du kan bruge, hvis du bliver udsat for et nyt stenslag. Du dækker derefter det nye stenslag med plasteret, så der ikke kommer skidt og snavs i, inden bilen kommer på værksted.

 

Reparation af stenslag er derfor noget, du ikke bør tage for let på. Samtidig er det heller ikke noget, som vil koste dig din pension. Derfor kan det være en rigtig god idé, at tage hånd om problemet hurtigst muligt, da du i længden sparer dig selv for større reparationsudgifter.