Rotteinvasion skaber problemer for boligejere

Rotteinvasion skaber problemer for boligejere

Har du været ude for ødelagte ledninger, rod i kælderen eller andre ødelæggelser i dit hjem på grund af rotter? Det er flere og flere danskere ude for i dag.

I de senere år har Danmark oplevet en såkaldt rotteinvasion i de danske hjem. Rotter er altså blevet et stort problem. Flere kommuner har de seneste 5 år oplevet en markant stigning i antal anmeldelser af små gnavere i de danske hjem.

rotte

Hvis du har problemer med rotter eller andre skadedyr i hjemmet, er det en god ide at henvende sig til en kloakmester. I Østjylland er Aarhus Kloakmester anerkendt for sit område. De hjælper blandt andet med rottebekæmpelse og kloakrensning.

Flere penge sat af til bekæmpelse af rotter

Tager man for eksempel en kommune som Ringsted kommune, har man fået 46 % flere anmeldelser igennem de sidste 5 år. I kommuner med lignende stigning er man nødsaget til at ofre flere kroner og ører på rottebekæmpelse for at få dem udryddet.

Det største problem med rotter ses dog uden for de største byer, hvor det sker i højere grad. Det ses på antallet af anmeldelser, som er højere på landet. I nogle kommuner har man været nødt til at forny kontrakter med de aktuelle skadedyrsbekæmpere. For at imødegå problemet har man desuden sat mange fælder op.

Mildere vintre er en årsag til flere rotter

Der er flere årsager til, at der har været en stigning i anmeldelser af rotter, men flere eksperter mener, at en del af årsagen er, at vi har haft mildere vintre de seneste år. Normalvis kan rotter ikke overleve en hård vinter, men med mildere vintre har det bedre kunnet formere sig.

Udover at kunne give vejret skylden, så bærer husejere også selv en del af ansvaret. For danskerne er vilde med at fodre fugle, og fodret ender ofte på græsplænen, hvilket tiltrækker rotter.

Problemet er i dag blevet så stort, at man i folketingssalen har vedtaget en ny lov for at bekæmpe rotter. I loven er kommuner blevet forpligtet til at reagerer med det samme på anmeldelser – også selvom det er uden for åbningstid.