Husk at stress af i din hverdag

Husk at stress af i din hverdag

De fleste af os lever en stressende hverdag med masser af arbejde, børn der skal hentes og bringes, mad der skal laves og så videre. Hvis vi ikke engang i mellem stopper op, risikerer vi, at det påvirker vore helbred i en negativ retning. Derfor bør du huske at prioritere dig selv og dit velvære ind i mellem for at kunne overskue alle gøremålene i hverdagen.

Mange danskere ramt af stress hver dag

Stress er desværre et udbredt problem i Danmark, men det er svært at præcisere, hvorfor stress er så udbredt her i landet. Dog ved vi, at der i skrivende stund er 35.000 danskere, som sygemeldes grundet et ikke-fungerende arbejdsmiljø, hvilket kan føre til stress og depression.

Desuden er der 430.000 danskere, der oplever stress symptomer hver dag. Nogle mennesker kan også komme til at lide af tinnitus, hvis det føler sig stresset, som er en ubehagelig følelse. Læs om hvordan man kan behandle det selv her. Dette er en foruroligende statistik, og det vidner om, at vi skal passe bedre på os selv.

Slap af med en tur i drivhuset eller haven

En måde, hvorpå du kan koble godt af på og glemme alt om stress og jag, er ved at komme ud i naturen og samtidig at gøre noget fornuftigt, hvor du hjælper til derhjemme. Har du et drivhus, kan du vande dine tomater eller andet frugt og grønt. Måske har du også plads til en stol, hvor du kan sidde helt uforstyrret og læse en god bog.

Har du en have, kan du gøde og vande blomsterne, eller måske er der nogle andre projekter, du gerne vil i gang med, som du slapper af i, og som gør, at du får hovedet lidt væk fra arbejdet og andet, der stresser dig. Det kunne være at ordne møbler, vaske bil – eller det kunne også bare være at sidde i en havestol og bare nyde at være til, mens solen skinner i ansigtet.