Sådan kommer du godt igennem en boligoverdragelse

Sådan kommer du godt igennem en boligoverdragelse

Har du lige købt hus? Så går du nok mest af alt og glæder dig til at flytte ind. Måske har det været en lang proces. Måske glæder du dig bare over at have fundet din næste bolig. Men det er altså ikke helt nok blot at sige ja til at købe et hus. For det med at eje et hus er på mange måder også et juridisk henseende. Derfor vil der altså også være nogle praktiske og juridiske ting, som du skal have på plads, inden du for alvor kan finde dig til rette i dit nye hjem.

Sørg for tinglysning af skøde

Ved overdragelsen af en bolig skal du først og fremmest sørge for at få lavet papirer på det. Du skal altså have lavet et skøde.

Tinglysning af skøde er altså ikke noget du kan komme uden om. Det kan dog let virke lidt teknisk, hvis du ikke på forhånd har forstand på det. Derfor er lige netop denne del af boligoverdragelsen værd at få hjælp til.

Når du skal søge hjælp til at få udarbejdet et skøde, så er det først og fremmest en advokat, du skal kontakte. Her er du nemlig sikret at få hjælp af nogen, der har fuldstændigt styr på alle regler og krav.

I virkeligheden er det altså en lille ting at søge hjælp til, men det er bare vigtigt, at alt bliver gjort korrekt.

Få også lavet en købsaftale

Det er faktisk ikke alene nok at lave et skøde. Du skal også udover det have lavet en købsaftale. For mens skødet beviser, hvem der nu ejer boligen, så er købsaftalen til for at bevise, hvad købet indebærer.

Nogle af de ting, der skal indgå i købsaftalen er:

  • Grundlæggende oplysninger om både køber og sælger

  • Prisen på boligen

  • Hvordan køber vil betale for boligen

  • Tilstandsrapport

Få tilstandsrapporten på plads

Og når vi er ved det, så skal der altså også udarbejdes en tilstandsrapport. Dette kan ikke gøres af hverken køber eller sælger. I stedet skal der en beskikket byggekyndig til at gøre det.

I denne tilstandsrapport skal det blandt andet fremgå, hvilke eventuelle skader og mangler der er ved boligen.

Det er i øvrigt vigtigt, at sælger sørger for at oplyse om ting, som han eller hun kender til. For hvis tilstandsrapporten ikke bliver udarbejdet korrekt, så er det faktisk sælger, der står med ansvaret.