Sikr dit hjem mod indbrudstyve

Sikr dit hjem mod indbrudstyve

I Danmark har vi desværre mange indbrud. I gennemsnit er der 5 indbrud i timen, hele året rundt. Hvis du vil sikre dit hjem mod de trælse indbrudstyve, er der heldigvis en række ting du kan gøre, for at gøre dit hjem mindre attraktivt.

sikr-dit-hjem-mod-indbrudstyve

Sikr dine døre

Det er vigtigt at have nogle gode og solide yderdøre, som er svære for tyven at bryde op. På den måde vil tyven have sværere ved at komme ind gennem dørene. Det er særligt vigtigt at have en god bagdør eller dør til kælderen, da disse ofte er nemme at bryde ind af, uden at blive set. En sikker yderdør er solid og slutter helt tæt til karmen, så det er sværere at bryde den op.

Sikr dine låse

Dørenes låse er vigtigere end du lige tror, når det handler om at sikre dit hjem mod tyve. Hvis du har dårlige eller slidte låse, bliver det let for indbrudstyven at komme ind i dit hjem, og de får let ved at løbe af sted med større ting. Hvis du er i tvivl om, hvor gode dine låse er, kan du få en låsesmed til at komme og hjælpe dig. En låsesmed vil let kunne hjælpe dig med at vurdere, om dine nuværende låse er gode nok. Derudover vil de også kunne vejlede dig i, hvilke låse du i så fald skal skifte til. Låsesmeden vil kunne hjælpe dig med at vælge de rigtige låse og montere dem i dine døre, så dit hjem er sikret bedst muligt mod de ubudne gæster.

Præventiv belysning

Når du ikke er hjemme, kan du skræmme tyvene væk ved at lade lidt lys i hjemmet være tændt. Du kan også lade radioen spille, så det lyder som om nogen er hjemme. Hvis du skal rejse væk i flere dage eller i en længere periode, kan du med fordel anskaffe nogle tænd/sluk-ure. Disse ure kan tænde dine lamper på bestemte tidspunkter, så huset ser beboet ud. Du kan også vælge at få installeret lys udendørs, som tænder og slukker når folk går forbi føleren. Hvis der er lys omkring huset når indbrudstyven kommer, vil det ofte skræmme dem væk, da naboer eller forbipasserende har mulighed for at få øje på tyven.

Tøm postkassen

Indbrudstyve holder ofte øje med folks postkasser, da en fyldt postkasse er tegn på, at der ikke er nogen hjemme. Hvis du skal være væk i en uges tid eller længere, er det en god idé at få din nabo eller noget familie til at tømme din postkasse. Hvis postkassen er tom, kan indbrudstyven se, at den ofte bliver tømt. Dette kan være med til at skræmme dem væk.