Slip for rotter i hjemmet med disse simple råd

Slip for rotter i hjemmet med disse simple råd

En rotte er et skadedyr, og det er der flere gode grunde til. Blandt andet kan det lille kræ bære rundt på alverdens farlige sygdomme, som kommer fra spildvandet i kloakkerne, hvor de ofte hører til. Rotter trives i kloakker, men de har brug for tørre områder for at bygge rede, hvorfor de sommetider søger op og ind i huse. En rotte i et hus skal man ikke spøge med – hvis du ser en rotte, handler det om at få den fanget og væk med det samme. Du bør dog ikke selv fange den, men derimod få tilkaldt kommunen hurtigst muligt. Hvis rotter får tænderne i el-ledninger, kan der forekomme kortslutninger, som i værste fald kan ende i ildebrand. Følg derfor nedenstående råd, og slip for rotter i hjemmet.

 

Vær forsigtig, når du fodrer fugle

Rotter lever af madrester, og opsnuser de mad i nærheden, vil de finde det. Pas derfor på med ikke at tiltrække rotter, når du fodrer fugle – brug eventuelt et forhøjet foderbræt til det tørre brød, så rotterne har mindre chance for at nå op til det før fuglene.

 

Tænk over, hvordan du håndterer dit affald

Der findes naturligvis madrester i vores affald, så undlad at stille affaldsposer på jorden, men smid dem derimod direkte i en lukket skraldespand. På den måde kan du undgå, at der spreder sig for mange lugte, som kan tiltrække rotterne.

 

Hold dine afløb og kloak rene og under opsyn

Kloakken på din grund skal gerne efterses et par gange om året for at sikre, at alt er som det skal være. Hvis der er rotter i kloakken, kan det give en ubehagelig lugt fra afløb, og rotterne finde på at gnave sig vej ude gennem kloakrøret og derved ødelægge det. Kontakt en autoriseret kloakmester i Århus for at få råd og vejledning – læs mere her.